Fetiță în stare gravă după un accident la joacă, transportată în miez de noapte cu elicopterul SMURD la Iași și apoi la București

0
Publicat:

Micuța în vârstă de patru ani a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului după ce un lighean cu apă clocotită s-a răsturnat peste ea. Polițiștii suceveni au deschis dosar de cercetare în acest caz.

elicopter SMURD, FOTO: Arhivă
elicopter SMURD, FOTO: Arhivă

O fetiță de numai patru ani a suferit arsuri grave, de gradele doi și trei, pe 60% din suprafața corpului, în timp ce se juca prin casă.

Micuța provine dintr-o familie cu mai mulți copii, din localitatea suceveană Vicovu de Sus, și marți seară se juca împreună cu frații săi prin casă.

La un moment dat, mama acesteia, o tânără de 22 de ani, a pus pe podea, în una din camere, un lighean cu apă clocotită. Micuța a intrat în încăpere și a răsturnat ligheanul, apa ajungând peste ea.

Fata a fost grav rănită iar mama a sunat disperată la 112 și a cerut ajutor.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a preluat-o și transportat-o pe fetiță, ea având arsuri de gradele doi și trei pe aproape 60% din suprafața corpului.

Micuța a fost transferată în miez de noapte de la Spitalul Județean Suceava la Iași. Ulterior, fetița a fost transferată, tot cu elicopterul SMURD, de la Iași la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București.

Medicii sunt rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea a  infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se efectua verificări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

Tot marți, un băiat în vârstă de 2 ani, a fost transportat de către mama sa la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc după ce a vărsat o capă cu ceai fierbinte peste el. Copilul avea arsuri de gradul doi mai ales la nivelul picioarelor.

El a fost transferat cu ambulanța la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Ți în acest caz se fac cercetări de către polițiști dar a fost sesizată și Direcția pentru Protecția Copilului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite