Fetiţă de 10 ani, ţinută în lanţuri de bunica sa, într-un sat din Dolj. „O ţinea ca pe un câine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa era legată de piciorul patului. La picior, lanţul era strâns cu un lacăt. FOTO / IPJ Dolj
Fetiţa era legată de piciorul patului. La picior, lanţul era strâns cu un lacăt. FOTO / IPJ Dolj

Copilul avea un handicap, iar bunica era asistentul său social. Fetiţa şi fratele mai mare cu 5 ani erau în grija bunicii de când mama fusese arestată, iar tatăl îi părăsise.

Totul s-a întâmplat in localitatea doljeana Cerăt. Poliţiştii aflaseră că o femeie de 53 de ani îşi ţine nepoata legată în lanţuri. În dimineaţa zilei de vineri, 13 mai, poliţiştii au mers la domiciliul femeii. Au întrebat unde este nepoata, femeia a vrut să o aducă, dar poliţiştii au însoţit-o. 

Au găsit-o pe copilă pe marginea patului,  legată cu un lant de piciorul stang, asigurat cu un lacăt, lanţ legat de piciorul patului.

Femeia a încercat să se apere şi să spună că era prima dată când o lega  pe fetiţă pentru că dorea să fugă şi se temea să nu-şi facă rău.

Fetita avea un handicap, iar bunica era asistentul sau personal.

Cei mai mulţi dintre săteni au spus că nu aveau habar de ceea ce se petrecea în casa femeii. Unii, însă, au recunoscut că de ceva vreme circula zvonul că fetiţa era maltratată.

„Am auzit că aşa o ţinea, dar nu am crezut că o bunică poate să aibă o astfel de inimă. O deranja şi o ţinea ca pe un câine. Dacă o lega, zicea că poate să-şi facă toate treburile prin casă, nu-i poartă de grijă", a declarat o vecină.

„În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate,  dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Minora de 10 ani şi fratele acesteia de 15 ani au fost preluaţi de reprezentanţii DGASPC Dolj,  minora fiind în afara oricărui pericol. Bunica a fost prezentată instanţei de judecată care a dispus arestul la domiciliu pentru următoarele 30 de zile", au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Povestea lui Iurie, un băiat de 14 ani care şi-a pierdut tatăl în masacrul de la Bucea: Nu doar eu vreau dreptate

De ce Ucraina este decisă să nu renunţe la Insula Şerpilor. Expert militar român: „Moscova va avea imediat pretenţii dacă Putin rămâne cu insula”

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite