Dubă incendiată după un banal incident în trafic: seria de evenimente care a dus la reținerea a doi bărbați la Vatra Dornei

0
0

O tamponare banală care a avut loc sâmbătă în Vatra Dornei a declanșat o serie de evenimente nefericite care a culminat cu doi bărbați arestați pentru șapte infracțiuni și o dubă incendiată intenționat. 

Duba șoferului care a provocat un accident a fost incendiată FOTO Facebook / Radio Dorna
Duba șoferului care a provocat un accident a fost incendiată FOTO Facebook / Radio Dorna

Sâmbătă, în jurul orei 20:30, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată cu privire la faptul că un autovehicul a acroșat un autoturism parcat regulamentar pe o stradă din municipiul Vatra Dornei, provocându-i avarii. Polițiștii ajunși la fața locului l-au identificat pe șoferul autoutilitarei drept un bărbat în vârstă de 37 de ani, relatează Agerpres.   

Acesta a fost luat în custodie de către autorități și s-a constat că mirosea a alcool, dar bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de probe biologice. Ulterior, s-a constatat că nu avea nici măcar permis de conducere.

Poliţiştii au dispus reţinerea pe baza de ordonanţa pentru 24 de ore a şoferului de 37 ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În cazul acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz recoltare probe biologice de sânge.

Proprietarul mașinii lovite de dubiță s-a plâns unui prieten în vârstă de 23 de ani, care a decis să îi facă dreptate. Astfel, la câteva ore după incident, în jurul miezului nopții, autoutilitara bărbatului, parcată în proximitatea zonei în care avusese loc tamponarea, a izbucnit în flăcări. Cercetările ulterioare au arătat că tânărul "justițiar" a dat foc dubei. Și ca să ajungă la locul faptei a condus o mașină. Tot fără permis și tot sub influența băuturilor alcoolice. 

Tânărul în vârstă de 23 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice. Astfel, și în cazul acestuia a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi refuz recoltare probe biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei urmând a se stabili cu exactitate toate circumstanţele producerii evenimentelor şi eventuala implicare sub un grad de vinovăţie a altor persoane.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite