Descoperire cumplită la Suceava. O femeie cu handicap sever a fost legată şi aruncată într-un sac menajer

0
0
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Caz teribil în municipiul Suceava, într-o familie de trei persoane cu grave probleme psihice. O femeie de 40 de ani, despre care s-a crezut iniţial că este un copil din cauza slabei dezvoltări, a fost găsită inconştientă, legată într-un sac, pe scara blocului în care locuia.

Descoperirea cumplită a fost făcută luni, 19 iulie, în municipiul Suceava, într-un bloc de pe strada Eroilor, din cartierul Burdujeni. 

Martorii spun că două persoane fără adăpost, care obişnuiesc să caute în gunoaie, au văzut sacul menajer în scara blocului şi au crezut că în interior este un căţel sau o pisică pentru că au observat mişcări lente.

Când au desfăcut sacul au fost efectiv şocaţi. În interior era o persoană de sex feminin. Iniţial s-a crezut că este vorba despre o fetiţă de aproximativ zece ani, dar ulterior s-a dovedit că era o femeie de 40 de ani cu handicap grav psihic şi fizic. 

Din cauza subdezvoltării, părea o fetiţă.

 „Primul echipaj ajuns la faţa locului au reuşit să găsească sacul şi au identificat în interiorul acestuia o persoană care avea în jurul gâtului o funie. Poliţiştul care a ajuns primul la faţa locului şi căreia I se datorează în mare parte viaţa victimei a desfăcut nodul, a eliberat victima şi a anunţat un echipaj medical”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, unde se află în comă. Potrivit medicilor, avea urme de ştrangulare în jurul gâtului.

La fata locului a ajuns şi echipă operativă complexă din cadrul Serviciului de Investigaţii Crimnale si laboratorul criminalistic mobil pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului.

Din primele verificări, victima locuia într-un apartament împreună cu mama şi fratele său de 37 de ani, ambii cu probleme psihice. Ei sunt principalii suspecţi în acest caz. Mama victimei le-a spus anchetatorilor, într-o primă fază, că fiica ei a murit de COVID şi persoana care găsită în sacul din scara blocului ar fi, de fapt, fata vecinilor. 

S-a întocmit dosar penal, urmând sa fie stabilită cu exactitate încadrarea juridică a faptelor, în funcţie de verificările care sunt în desfăşurare.

De asemenea, a fost informată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC) şi unitatea medicală de specialitate pentru preluarea celor doua persoane agresoare.

femeie cu handicap aruncata la gunoi

FOTO: Oana Şlemco

Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a DGASPC, a spus că tânăra care a fost transportată la spital are certificat de handicap încă din 2000, iar mama acesteia era asistentul său personal. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

A furat cardul unei colege de serviciu şi a făcut 20 de cumpărături cu valori mai mici de 100 de lei

 

Florin Cîţu, în Apuseni. Premierul anunţă sprijin financiar urgent pentru oamenii afectaţi de inundaţii FOTO VIDEO

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri