Condamnat pe viaţă pentru patru crime şi eliberat de judecători, criminalul Covali a ieşit dezbrăcat în stradă, susţinând că este femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toader Covali, unul dintre cei mai periculoşi criminali din România
Toader Covali, unul dintre cei mai periculoşi criminali din România

Toader Covali s-a întors la Socola locul unde a comis două dintre cele patru crime ale sale pentru care a fost condamnat la închisoare pe viaţă. El a fost eliberat condiţionat, însă nu a rezistat foarte mult în libertate, fiind internat la psihiatrie după ce şi-a făcut un obicei din a ieşi dezbrăcat pe stradă sau îmbrăcat în lengerie de damă şi cu o glugă pe cap, susţinând că este femeie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au început urmărirea penală faţă de Toader Covali, individul proaspăt eliberat de după gratii după ce a omorât patru persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Anchetatorii au stabilit că pe 11 iunie 2015, în jurul orei 08.00, în timp ce era în curtea casei din comuna Volovăţ, din judeţul Suceava, s-a expus public dezbrăcat în mod complet, cu organele genitale la vedere, fiind vizibil din drumul comunal, aflat în apropierea Şcolii Generale cu clasele I – VIII Volovăţ.

Când au ajuns poliţiştii la faţa locului, Covali a ieşit dezbrăcat în stradă, având şi un comportament verbal agresiv la adresa acestora. Ulterior, individul s-a îmbrăcat cu lenjerie de damă, o rochie de damă, iar pe cap şi-a pus o glugă de la o geacă, legând-o cu şnurul sub bărbie, susţinând că este femeie.

“Având în vedere şi trecutul infracţional al suspectului, condamnat pentru săvârşirea a patru infracţiuni de omor calificat, acesta a fost condus la aceeaşi dată de 11.06.2015 la secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi de unde a fost transferat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Sfântul Ioan Suceava. La cererea organelor de urmărire penală suspectul a fost internat medical nevoluntar la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi, loc în care se află şi în prezent, urmând a fi expertizat psihiatric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procuror Andrei Bucşa.

Toader Covali, un individ din Rădăuţi, este considerat unul dintre cei mai periculoşi criminali pe care i-a avut România. Acesta a fost eliberat în urmă cu câteva zile de magistraţii de la Judecătoria Botoşani.

El a stat după gratii timp de 22 de ani, fiind condamnat pe viaţă pentru patru crime, însă în 2007, când a împlinit 60 de ani, pedeapsa i-a fost micşorată la 25 de ani. Acum el a fost eliberat condiţionat, după ce comisia de liberări condiţionate de la Penitenciarul Botoşani a cerut acest lucru Judecătoriei Botoşani. 

Toader Covaliu, care în prezent are vârsta de 68 de ani, a fost arestat prima dată în 1993, când avea 46 de ani. Atunci, el şi-a omorât nevasta, pe Maria, despre care bătrânul a precizat că a ucis-o pentru că îl considera nebun şi vroia să-l interneze la Socola. El a lovit-o pe femeie cu toporul în cap, victima neavând nicio şansă de supraveţuire.

Înainte de a-şi omorât consoarta, Toader Covali a fost internat de mai multe ori la spitalele de psihiatrie din judeţul Botoşani. După ce a ucis-o pe Maria, individul l-a omorât şi pe unul dintre fii săi, pe Viorel, care avea 16 ani. El a avut ghinionul să dea ochii cu tatăl său exact când Covali ieşea din casa în care şi-a omorât soţia. Adolescentul a vrut să-şi salveze mama însă s-a ales şi el cu un topor în cap, lovitură care i-a pus capăt vieţii.

În faţa anchetatorilor, Toader Covali a precizat că nu a vrut ă-şi omoare fiul, ci defapt acesta ar fi dat singur cu capul în toporul pe care bărbatul îl avea în mână.

După aceste două crime, Toader Covali a fost internat la Spitalul de Grajduri din Iaşi, unde în anul 1997 a recidivat şi a comis o nouă dublă crimă. Concubina sa, Manuela Ştefan, o femeie în vârstă de 33 de ani, a fost următoarea victimă a lui Covali.

Bărbatul a povestit că femeia a fost cea care ar fi vrut să moară şi el doar a ajutat-o omorând-o cu cuţitul pe care Manuela l-a pus lângă patul său. Imediat după crimă, Covali a mai ucis şi o asistentă medicală, apoi a intrat în bucătăria spitalului cu intenţia de a continua să omoare, ţintele lui fiind bucătăresele. Din  fericire, acesta nu a reuşit să-şi ducă planul la sfârşit, femeile fiind doar tăiate de Covali, înainte de a fi imobilizat.

Acum, bătrânul care trebuia să-şi petreacă restul vieţii după gratii, a fost eliberat, deoarece legislaţia în vigoare permite unei persoane care a omorât patru oameni să umble liberă pe stradă.

Alte ştiri pe această temă:

Unul dintre cei mai mari criminali din România a fost eliberat, deşi era condamnat la închisoare pe viaţă

Iaşi: Cel mai fioros vieţaş, ţinut în spatele gratiilor de judecători

UPDATE: Condamnatul pe viaţă care a comis patru crime rămâne după gratii

Vieţaşul cu patru crime, dus în faţa judecătorilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite