Au ucis cu sânge rece şi şi-au mărturisit crima, dar judecătorii au decis că pot fi cercetaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele de urmă Rex, cel care a ajutat la prinderea într-un timp foarte scurt a suspecţilor de crimă  FOTO Florentin Coman
Câinele de urmă Rex, cel care a ajutat la prinderea într-un timp foarte scurt a suspecţilor de crimă  FOTO Florentin Coman

Patru indivizi din comuna Gradiştea, judeţul Brăila, care în luna februarie a acestui an au ucis o femeie în vârstă de 40 de ani şi şi-au recunoscut vina au fost eliberaţi din arestul preventiv de Curtea de Apel Galaţi. Instanţa a dispus cercetarea acestora sub măsura controlului judiciar.

Cei patru suspecţi, Ionuţ Mocanu, Marcel Mocanu, Radu Baboi şi Valentin Ciprian Mocanu sunt acuzaţi că, în seara de 23 februarie, au ucis-o pe localnica Marcela Stoian, pentru a-i fura banii. Femeia, patroană a unui magazin din localitate, megea spre casă când a fost acostată de criminali, care au lovit-o cu sălbăticie, în timp ce îi smulgeau din mână o geantă în care se afla o sumă modică, de doar 100 de lei.

Indivizii au fost prinşi în scurt timp, datorită câinelui de urmă Rex din dotarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Acesta i-a dus pe anchetatori la locuinţa unui dintre suspecţi, situate pe aceaşi stradă unde locuia şi victima.

La reconstituire, suspecţii le-au mărturisit criminaliştilor că intenţia lor clară a fost "să o omoare pe tanti Marcela, pentru a-i lua banii". Unul dintre cei patru, Marcel, a fost chiar zgâriat pe faţă de femeia care a încercat cu disperare să îşi salveze viaţă. Mocanu Marcel a recunoscut că femeia l-a zgâriat pe faţă, ţinând de geantă, însă ei au dat unul cu piciorul, unul cu scândura.

crimabr

Cei patru suspecţi de crimă  FOTO Obiectiv - Vocea Brăilei

Au luat apoi geanta şi au plecat, lasând victima la pământ. Baboi Radu, zis "Stropel", a declarat senin "i-am dat în cap la o femeie, cu Mocanu Ionuţ Mocanu Marcel şi Ciprian". În faţa poliţiştilor, Mocanu Valentin Ciprian a spus şi el că au vrut să "o omoare pe tanti Marcela, ca să îi ia banii". Potrivit anchetatorilor, Mocanu Valentin este cel care ar fi văzut, prin vitrina magazinului victimei cu aceasta număra banii încasaţi în ziua respectivă. El şi-a anunţat complicii, iar împreună s-au decis să o atace pe femei în drum spre casă. Cei patru şi-au pus planul criminal în aplicare, reuşind să obţină o „pradă” de doar 100 de lei.

În ciuda faptului că şi-au mărturisit crima şi a comportamentului lor anterior în societate – localnicii îi descriu ca pe nişte indivizi amatori de băutură şi puşi tot timpul pe furat – judecătorii au decis că aceştia pot fi cercetaţi în libertate.

"Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Mocanu Ionuţ, Mocanu Marcel, Baboi Radu şi Mocanu Valentin Ciprian, cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile cu începere de la 26.06.2015 până la data de 24.08.2015 inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmarire penală, la Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Brăila, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor conform programului de supraveghere (...)", este soluţia dată de Curtea de Apel Galaţi, în data de 26 iunie, după cum se arată pe site-ul instanţei.

Suspecţii nu au voie să depăşească limita teritorială a localităţii Gradiştea, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Brăila şi nu au voie să meargă la SC „Almeia Serv" SRL Gradiştea (n.r.- magazinul pe care îl avea femeia ucisă). Judecătorii au mai dispus ca inculpaţii să nu se apropie de membrii familiei victimei Stoian Marcela, de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite