Cazul bărbatului care a fost gazat de jandarmi la Vatra Dornei: a fost finalizat raportul medico-legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Morocico, avocatul familiei bărbatului care a murit după o intervenţie brutală a jandarmilor în Vatra Dornei, susţine că raportul medico-legal este „unul favorabil din punctul de vedere al apărării”.

Avocatul Ioan Maracico a declarat că a primit raportul medico-legal în cazul lui Ioan Csapai, bărbatul care a murit după o intervenţie brutală a jandarmilor din Vatra Dornei, judeţul Suceava. Avocatul familiei decedatului susţine că raportul „este favorabil” şinu  exclude ca în perioada următoare anchetatorii să facă noi audieri în acest caz.

„Din punct de vedere al apărării, raportul este unul favorabil. Unele părţi au formulat obiecţiuni şi au solicitat lămuriri suplimentare Serviciului de Medicină Legală Suceava, iar după ce acestea vor fi formulate se va trece la etapa următoare a anchetei. Nu este exclus să fie audiate şi alte persoane, dar cert este că suntem în linie dreaptă spre finalizarea anchetei”, a declarat avocatul Ioan Marocico.

Ioan Csapai a decedat în luna iulie, după ce a fost gazat de Ana Maria Florescu, o femeie-jandarm, care activează la Vatra Dornei. Csapai a fost legitimat de un echipaj de jandarmi, pentru că ar fi pipăit o copilă de 12 ani.

Presupusul pedofil a încercat să fugă de jandarmi, dar a fost prins, extras din mulţime şi adus într-un parc din apropiere. Doi bărbaţi – jandarmi s-au chinuit minute în şir să-l imobilizeze. Toată scena a fost filmată de un martor. În imagini se vede cu Csapai era cu faţa în jos şi mâinele la spate, când unul dintre bărbaţii care stăteau cu genunchii pe el i-a cerut colegei sale să folosească spray-ul din dotare. Fără să stea pe gânduri, fără să analizeze situaţia, Ana Maria Florescu l-a gazat pe suspect. Bărbatul a intrat în comă, a fost operat la Spitalul Judeţean Suceava şi a murit la 24 de ore după intervenţia jandarmilor.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar, iar jandarmeriţa a fost plasată sub control judiciar.

În certificatul constatator al decesului sunt precizate trei cauze care au dus la moartea lui Ioan Csapai. În dreptul literei a, la „boala sau starea morbidă care a provocat direct decesul” este trecută „insuficienţă cardio – respiratorie acută”. La litera b, cauze antecedente: „peritonită generalizată”, şi la litera c, starea morbidă iniţială – „Intarct enteromezenteric total”. Cerficiatul a fost semnat de medicul legist Lăcrămioara Bălan


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite