Acuză medicii de la Spitalul Judeţean Suceava de moartea tatălui ei
0
Daniela Drăgan, medic oftalmolog în Fălticeni, povesteşte într-o scrisoare deschisă adresată toturor cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Suceava, cum şi-a pierdut tatăl în acest spital din cauza nepăsării unor medici şi asistenţi.
Medicul sucevean îşi exprimă întreaga nemulţumire faţă de atitudinea cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Suceava, care după cum aceasta spune, ar fi dus la pierderea unuia dintre părinţi, tatăl, Vasile Humă.
"Tata s-a internat în Spitalul Judeţean Suceava pentru nişte simple investigaţii; simtea o durere în partea dreaptă a cărei cauză nu fusese identificată. La o săptămână după aceasta, în timp ce-i pregăteam obişnuitul pachet cu prânzul, am fost sunată cu mesajul sec <Am crezut ca v-am anunţat, tatal dumneavoastră a decedat acum câteva ore în urma unui stop cardiac. Ne pare rău ca nu v-am ascultat…Trebuia să-l consultăm ieri, cum ne-aţi rugat>", spune Daniela Drăgan, medic oftalmolog în Fălticeni.
Scrisoarea deschisă scrisă de medicul sucevean, prezintă o realitate crudă a ceea ce se petrece în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Femeia, în vârstă de 58 de ani, cu o experienţă în spate de 30 de ani de medicină, povesteşte cum tatăl său, internat pe secţia de Gastroenterologie, a stat în spital o săptămână fără a i se face analizele şi a i se administra vreun medicament.
"O săptămână a stat în Spitalul Dvs. O săptămână în care a trăit dezamagire, tristeţe, spaimă – din pacate majoritatea provocate de unii dintre dumneavoastra – medici şi asistente ai acestui spital. A fost extrem de dezamăgit văzând ca nu i se fac absolut niciun fel de analize – şi ca este pus pe perfuzii doar, zile în sir – până când cineva va avea timpul să-l examineze. S-a întristat să audă ca RMN-ul pentru care s-a internat este programat (dupa multe intervenţii) abia dupa 5 zile, timp în care nu i se mai face nicio investigaţie. Şi s-a întristat şi când, odată RMN-ul făcut, nu a citit nimeni rezultatul, timp de 3 zile", sunt doar alte câteva fraze din emoţionanta scrisoare.
Dă click AICI pentru a citi scrisoarea deschisă a Danielei Drăgan
Medicul susţine că nu îşi doreşte decât să tragă un semnal de alarmă. "Nu vreau să fac scandal şi să dau în spital, însă dacă medicul cardiolog Ţehaniuc, căreia i-am solicitat să îl consulte pe tata, se cutremură 5 secunde când va citi aceste rânduri, este suficient. Mi-a răspuns că are o gardă grea, că are multe urgenţe, iar la scurt timp tata s-a dus făcând stop cardio-respirator. Nu îmi doresc decât să trag un semnal de alarmă", ne-a spus fiica îndurerată.
Conducerea spitalului a deschis o anchetă
Medicul cardiolog Alina Ţehaniuc susţine că pacientul se afla internat pe secţia de Gastroenterologie şi niciun medic de pe secţie sau aflat în gardă nu i-a solicitat să îl consulte pe bărtrân. "Eu am fost rugată de o prietenă a acestei doamne să îi consult tatăl, însă aveam foarte multe urgenţe în acea zi. Practic niciun medic curant sau internist care se afla de gardă nu mi-a solicitat consultul. Eu nu am refuzat niciodată pe nimeni. E uimitoare atitudinea acestei doamne doctor care ar trebui să ştie ce înseamnă să fii medic", ne-a declarat Alina Ţeheniuc, medicul cardiolog acuzat.
Medicul care l-a preluat pe Vasile Humă de la internarea pe secţia de Gastroenterologie, doctorul Octavian Pop, susţine că acesta suferea de mai multe afecţiuni, fiind operat în mai multe rânduri şi având două neoplasme (cancer).
"Când s-a internat avea un icter, două neoplasme şi mai multe afecţiuni, iar noi trebuia să vedem dacă nu avea metastază. Nu e adevărat că nu i s-au făcut analize, i s-au făcut. În privinţa rezultatelor la RMN eu le-am citit când le-am primit, pentru că şi ele nu se eliberează imediat", s-a scuzat doctorul Octavian Pop.
Conducerea spitalului a demarat deja o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat.