A ucis în bătaie un necunoscut pe stradă: în timpul crimei a făcut mai multe pauze de ţigară. Detaliile unui caz care i-a cutremurat şi pe judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tânăr a omorât cu sălbăticie un necunoscut. FOTO Adevărul
Un tânăr a omorât cu sălbăticie un necunoscut. FOTO Adevărul

Un tânăr de 19 ani din judeţul Suceava a fost condamnat la 25 de ani şi patru luni de închisoare după ce a omorât cu sălbăticie un bărbat pe care l-a văzut pentru prima dată în faţa ochilor. El şi-a lovit victima cu pumnii, picioarele şi o bucată de lemn dintr-un gard. Agresorul chiar s-a odihnit în două rânduri, timp în care a fumat câte o ţigară, după care a reluat şirul loviturilor.

La începutul acestui an, la data de 26 ianuarie 2018, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Marius – Andrei Varvara (19 ani), din comuna Baia, judeţul Suceava, la 25 de ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi furt calificat. Motivarea judecătorilor scoate la iveală cruzimea cu care tânărul a omorât un om pe care l-a văzut pentru prima dată în faţa ochilor şi care nu l-a provocat cu absolut nimic.

În cursul zilei de 4 ianuarie 2017, inculpatul Varvara a băut împreună cu doi amici două sticle de coniac, două sticle de vin şi circa 13 litri de bere. În jurul orei 19.00, acesta a mers la un magazin mixt din comuna Baia, unde a continuat să consume băuturi alcoolice. El a rămas pe terasa localului, unde, pe la ora 20.00, a ajuns victima Neculai B. (63 de ani), care i-a salutat pe cei trei tineri, după care a intrat în magazin şi a cumpărat o sticlă cu suc, una cu spirt şi câteva ţigări.

„Victima i-a salutat din nou pe cei trei tineri aflaţi pe terasă, continuându-şi apoi deplasarea spre domiciliu. S-a precizat că inculpatul nu cunoştea persoana vătămată, atunci întâlnind-o pentru prima dată. Starea avansată de ebrietate în care se afla inculpatul la momentul respectiv l-a determinat să plece de pe terasă după victimă, a reuşit să o ajungă pe aceasta după câţiva metri şi, fără nici un motiv, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona cranio – cerebrală, care au condus la căderea victimei pe şosea; ca şi cum aceste violenţe nu ar fi fost suficiente, inculpatul a început să-i aplice şi câteva lovituri cu picioarele în zona toraco – abdominală”, au arătat magistraţii suceveni.

Agresorul a fost oprit de către persoanele aflate pe terasa localului. La scurt timp, bărbatul bătut s-a ridicat şi a început să meargă spre locuinţa sa. Văzând acest lucru, Marius – Andrei Varvara a pornit pe urmele sale spunându-le amicilor de pahar că merge „să-l bată în continuare pe acel om”.

A vrut să-şi sune iubita şi să o pună să asculte în telefon cum omoară un om

Criminalul l-a ajuns din urmă pe bărbatul de 63 de ani, l-a lovit puternic, acesta căzând la pământ. Varvara l-a târât pe Neculai B. circa zece metri pe un drum lateral, unde a început să-i aplice lovituri de pumn şi picior cu o cruzime ieşită din comun.

„<<Obosind>> să tot lovească victima cu pumnii şi picioarele, inculpatul a pătruns în curtea imobilului învecinat, a smuls o şipcă din gardul acesteia, iar cu acest obiect contondent a continuat să lovească victima de nenumărate ori. Ca dovadă a durităţii loviturilor aplicate, cu ocazia cercetării locului incidentului au fost identificate mai multe fragmente din acea şipcă. Inculpatul a făcut mai multe <<pauze>>, s-a odihnit, a fumat mai multe ţigări şi din nou a aplicat multiple lovituri victimei”, au mai menţionat judecătorii suceveni.

Conform martorilor ocolari, într-una din „pauzele de odihnă”, Varvara ar fi spus că o va suna pe prietena sa ca să audă şi ea la telefon cum el omoară un om. Cei doi minori care au asistat la această scenă teribilă au încercat să-l determine pe agresor să se oprească, însă inculpatul le-a spus să stea şi să se uite la ceea ce face el.

După ce s-a oprit din lovituri, Varvara i-a luat telefonul mobil bărbatului pe care l-a omorât în bătaie. El le-a spus martorilor să nu cumva să spună cuiva ceea ce au văzut.

„Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul SML Suceava, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare. Politraumatismul constă în: traumatism cranio-cerebral (hematom epicranian, muşchii temporali infiltraţi bilateral, fractură plafon orbitar drept, edem cerebral) / traumatism vertebro-medular (fractură cervicală C6-C7) / traumatism viscero-craniu (fractură cominutivă piramidă nazală, fractură maxilar, fractură os malar şi zigomatic stâng, fractură ram mandibular stâng) / traumatism toracic (cu edem pulmonar şi cu fracturi costale C5-C9 stânga medioclavicular, C2-C3 parasternal stâng) / traumatism abdominal (cu hemoperitoneu minim şi ruptură splină). Medicul legist a identificat excoriaţii pe coate şi mâini, hematom hemifacies stânga, plăgi contuze palpebrale bilaterale, echimoze frontale, parietale, facies, hemitorace stânga etc. În opinia medicului legist, leziunile s-au putut produce prin loviri repetate cu corpuri şi mijloace contondente şi prin comprimare între două planuri dure. Între leziunile de violenţă şi deces există o legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”, au mai precizat în motivare judecătorii de la instanţa suceveană.

După crimă, ucigaşul s-a dus la nişte prieteni, unde a continuat să bea. Amicii săi l-au întrebat ce e cu sângele de pe haine, iar acesta le-a spus că ori s-a bătut cu cineva, ori a tăiat un porc. Marius – Andrei Varvara i-a dat telefonul furat de victimă lui Silviu Daniel Panaite, fără ca acesta să ştie de unde provine.

În dimineaţa zilei de 5 ianuarie 2017, inculpatul a mers la domiciliul lui Panaite, unde şi-a lăsat papucii şi pantalonii plini de sânge. Cei doi au mers la un magazin din apropiere unde au băut o cafea, ocazie cu care au observat că poliţiştii fac cercetări. În acel moment, Varvara i-a povestit prietenului său ceea ce a făcut cu o seară înainte. La două zile după crimă, Panaite a dat foc la îmbrăcămintea şi încălţămintea pline de sânge, precum şi telefonului mobil.

În acest mod, el a îngreunat activitatea organelor de cercetare penală, fiind trimis în judecată pentru nedenunţare şi favorizarea făptuitorului. Pentru faptele sale, Panaite a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Alte ştiri pe această temă:

Crimă într-un centrul medical din Mehedinţi. Un bătrân în scaun cu rotile şi-a ucis colegul de cameră

Minciuna sinistră a unui bărbat care a tăiat gâtul concubinei cu securea, după care i-a dat foc. Ce a păţit individul

Temniţă grea pentru profesorul universitar Dan Păcurariu care şi-a hăcuit iubita

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite