Un număr de 90 de poliţişti, la datorie pentru un Paşte Catolic liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia, la datorie FOTO IPJ ialomiţa
Poliţia, la datorie FOTO IPJ ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de Paştele Catolic, care va fi sărbătorit în acest week-end.

În medie, 90 de poliţişti ialomiţeni vor fi în stradă în fiecare zi pe tot teritoriul judeţului şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2. 

Astfel, în acest weekend, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, împreună cu colegii jandarmi, vor acţiona pe de o parte pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. 

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice şi în zona lăcaşurilor de cult.  Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar. 

Cei mai mulţi poliţişti sunt din structurile de ordine publică şi rutieră. Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt implicaţi în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranţei cetăţeanului şi colegi de la alte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. 

Când se interzice circulaţia persoanelor

Reamintim că în interiorul localităţilor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. 

De asemenea, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00. 

Totodată, în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00. 

De la aceste reguli există excepţii justificate, iar, în toate localităţile, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase. 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă! 

Vă mai recomandăm şi:

Mesajul sfâşietor al Rebecăi Onoriu, fiica lui Gabi Luncă, după moartea mamei: „După 23 ani, din nou împreună!

A fost actualizată lista zonelor cu risc epidemiologic. Lista ţărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România - DOCUMENT

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite