Traficanți de droguri reținuți în Ialomița. Aveau „filială” și pe litoralul Mării Negre

0
Publicat:

Patru persoane suspectate că ar fi deţinut şi comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din judeţele Ialomiţa şi Constanţa, în perioada 2021-2022, au fost arestate preventiv, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.

Poliția a ridicat de la traficanți o cantitate apreciabilă de droguri FOTO Poliția ROmână
Poliția a ridicat de la traficanți o cantitate apreciabilă de droguri FOTO Poliția ROmână

Cei patru sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, împreună cu procurorii DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anilor 2021-2022, persoanele bănuite, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, ar fi deţinut şi comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din judeţele Ialomiţa şi Constanţa. În urma activităţilor desfăşurate în cauză, au fost descoperite şi ridicate mai multe terminale mobile, un cântar electronic de precizie, o pungă cu proiectile din plastic de culoare albă, aproximativ 140 de grame de fragmente de plante de cannabis, peste 15 grame de cannabis, două arme tip airsoft şi 4.100 de lei", se arată în comunicatul IPJ Ialomiţa.

Cele patru persoane au fost reţinute pe 19 octombrie şi au fost prezentate ulterior magistraţilor din cadrul Tribunalului Ialomiţa, care au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa şi Grupării Mobile de Jandarmi "Tomis" Constanţa.

Activități similare s-au desfășurat în ultimele zile în mai toate județele din România, sute de persoane fiind reținute în cauze care privesc traficul de droguri sau traficul de persoane. În județul Neamț, spre exemplu, nu mai puțin de 100 de administratori de firme au fost duși la audieri, într-un dosar complex, care vizează infracțiuni de proxenetism, spălare de bani, falsificare de produs și multe altele.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri