Slobozia: Urziceniul va avea autogară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primăvară, o societate din Ion Roată va începe construcţia unei autogări care le va oferii oamenilor condiţii civilizate de aşteptare şi îmbarcare.

În autogara improvizată din Urziceni, aşteaptă zilnic sute de pasageri. După zeci de minute de tremurat în frigul crâncen, oamenii se urcă în autocarele care îi duc spre Capitală, ori spre Slobozia sau comunele învecinate. Anul viitor, suferinţa călătorilor va lua sfârşit. Pe bulevardul Republicii, se va înălţa o nouă şi modernă autogară.

Autogară improvizată
La finele anului trecut, consilierii municipali au aprobat înfiinţarea unei autogări particulare în Urziceni. De ani întregi, călătorii care vor să circule cu autobuzul trebuie să înfrunte gerul năprasnic, căldura copleşitoare sau ploile torenţiale. Nu există peroane şi nici sală de aşteptare. Mai mult, din cauza aglomeraţiei şi înghesuielii, călătorii încurcă des autobuzele.

„Deşi sunt un obişnuit al Autogării, acum ceva timp am încurcat şi eu autobuzul. Aceste incidente sunt şi mai frecvente pentru călătorii care sunt pentru prima dată în Urziceni“, spune Adrian Şonea (23 de ani), care vine frecvent de la Bucureşti, la Slobozia şi face popas la Urziceni.

Un gard mărunt care desparte strada de parcul din zonă este folosit de călători drept scaune, iar vegetaţia densă ce ascunde calea ferată de o parte şi de alta, serveşte drept toaletă pentru majoritatea călătorilor. Aceştia mai au la dispoziţie şi toaletele gării CFR, însă aici fiecare nevoie se plăteşte, iar condiţiile lasă foarte mult de dorit. Uşile nu mai există, iar prin acoperişul şubred îşi fac loc ploaia şi zăpada.

Adrian Păunescu (12 ani) face zilnic naveta de la Manasia, pentru a ajunge la şcoală, la Urziceni. S-ar bucura dacă ar exista o sala de aşteptare încălzită. „Dacă Autogara va fi contruită, voi fi primul care mă voi bucura. M-am săturat să aştept în frig şi ploaie ca să ajung acasă“, spune elevul.

Gata în 2012
Autogra aşa cum o ştim acum se va schimba radical. Sală de aşteptare, peroane moderne cu informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale curselor, toalete şi chiar standuri de ziare. Toate se vor regăsi la noua Autogară de pe bulevardul Republicii, numărul 30.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite