Slobozia: Pădurea de stejari seculari din comuna Ion Roată va deveni arie protejată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului au depus deja un dosar în acest sens, iar acum aşteaptă un răspuns din partea Bucureştiului.

Pădurea are în componenţă exemplare de stejar brumăriu și peduncular, care ajung şi la peste 300 de ani vechime. În momentul de faţă, pe lângă pădurea de stejari seculari de la Ion Roată, în Ialomiţa mai sunt şi alte arii protejate, dintre care amintim: lacul Fundata, cu o suprafaţă de 391 ha; lacul Amara, cu o suprafaţă de 162 ha; lacul natural Strachina, având o suprafaţă totală de 1.000 ha; lacurile naturale Bentu Mic (19,87 ha), Bentu Mic Cotoi (18,30 ha) şi Bentu Mare (92,33 ha).

De asemenea, a fost instituit un regim de ocrotire specială şi pentru situl arheologic Popina Borduşani, care conservă resturi de cultură materială şi spirituală geto-dacică, pe o grosime de 12 metri, dar şi pentru pădurea de stejari seculari „Canton Hăţiş“, amplasată în localitatea Stelnica, care are o suprafaţă de 6,4 ha şi unde aproape 90% din arbori sunt din specia stejarului brumăriu, cu vârsta de circa 300 de ani.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite