Sfaturi pentru şoferi la întoarcerea din minivacanţă. Poliţie: Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic aglomerat
Trafic aglomerat

Având în vedere ca la sfârşitul minivacanţei se vor înregistra valori crescute de trafic, IPJ Ialomiţa recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea câtorva sfaturi.

Recomandări pentru evitarea implicării în accidetne rutiere:

1. În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

2. Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

3. Adoptaţi un comportament responsabil şi preventiv în trafic!

4. Respectaţi-vă partenerii de drum! Acordaţi prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea părţii carosabile!

5. Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

6. Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

7. Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.

8. Acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.

9. Nu conduceţi în timp ce va aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice!

10. Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

SloboziaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite