Peste 68 de hectare de miriște, pârjolite de foc în Ialomița. De la ce au pornit incendiile

0
Publicat:

Peste 68 de hectare de teren au fost pârjolite de foc, în ultimele trei zile, în Ialomița. Pompierii atrag atenția cetățenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor la arderea vegetaţiei uscate.

Incendiile de vegetatie sunt la ordinea zilei FOTO Arhivă
Incendiile de vegetatie sunt la ordinea zilei FOTO Arhivă

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit vineri seară, pentru stingerea unui incendiu produs la miriște de porumb, în comuna Coșereni. A ars o suprafață de aproximativ 24 de hectare.

Pe 1 octombrie, echipajele din Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de miriște, în comuna Movilița. A ars miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Duminică, militarii au fost alertați să stingă un incendiu de miriște de porumb și stuf. Flăcările cuprinseseră aproximativ 30 de hectare de miriște de porumb și 0.5 hectare de stuf. În toate situațiile, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea sursei de aprindere pentru a genera incendiul, susțin reprezentanții ISU Ialomița.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor șase incendii care au avut loc în weekend, cinci  intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, deșeuri menajere, miriște), fiind afectate peste 68 de hectare.

68 de misiuni, în weekend

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 68 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (30 septembrie-2 octombrie). La nivelul județului Ialomița, 51 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Pe 10 iulie, după mai bine de cinci ore de intervenţie, pompierii ialomiţeni au reuşit să stingă un incendiu violent care cuprinssese aproximativ 100 de hectare de teren. Conform datelor furnizate de ISU Ialomiţa, „cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost stabilită ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite