Incendiu puternic în Ialomița. Au ars 30 de hectare de miriște de porumb în comuna Roșiori

0
Publicat:

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit duminică seară, 25 septembrie, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit pe câmp. A ars miriște de porumb pe o suprafață de 30 de hectare în comuna Roșiori.

Incendiu puternic în județul Ialomița FOTO ISU Ialomița
Incendiu puternic în județul Ialomița FOTO ISU Ialomița

Conform ISU Ialomița, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca folosirea intenționată a sursei de aprindere.

În ce condiții se face arderea miriștilor

Pompierii atrag și de această dată atenție că este interzisă arderea miriştilor, a paielor aflate pe câmp, a vegetaţiei uscate, cu excepţia situaţiilor deosebite, când se vor obţine acordurile de la instituţiile abilitate de lege şi se vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor necesare.

Arderea miriştilor se va face după obţinerea avizelor/acordurilor de la autorităţile competente, cu respectarea următoarelor măsuri:

a) parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;

b) izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;

c) prezenţa permanentă, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;

d) asigurarea unui plug sau disc, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire a acestora, a unei cisterne cu apă, precum şi a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a șase incendii înregistrate la nivelul județului Ialomița.

Foc violent la Fetești pe 100 de hectare

În urmă cu două luni, după mai bine de cinci ore de intervenţie, pompierii ialomiţeni au reuşit să stingă incendiul violent care cuprinsese aproximativ 100 de hectare de teren.

Conform ISU Ialomița, incendiul izbucnit la marginea oraşului Feteşti şi care s-a extins la o cultură de viţă-de-vie, dar şi într-un cimitir, a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de foc. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul a fost provocat intenționat

Conform datelor furnizate de ISU Ialomiţa, „cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost stabilită ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Focul a izbucnit pe un teren acoperit de vegetaţie uscată şi gunoi la marginea municipiului Feteşti. Pompierii au lichidat incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare de teren.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite