15 hectare de grâu au ars după ce o scânteie produsă de o combină a aprins cultura agricolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flăcările au distrus o suprafaţă de 15 hectare cultivată cu grâu FOTO ISU Bacău
Flăcările au distrus o suprafaţă de 15 hectare cultivată cu grâu FOTO ISU Bacău

Pompierii din Bacău s-au luptat timp de patru ore să stingă flăcările. În urma incidentului, 15 hectare de grâu şi aproximativ 60 de hectare de mirişte s-au făcut scrum.

Pompierii băcăuani au acţionat pe 19 iulie pentru lichidarea a patru incendii de vegetaţie uscată. Printre intervenţiile de amploare este de amintit incendiul produs la un lan de grâu din localitatea Dămieneşti.

În urma apelului care anunţa evenimentul, la locul indicat s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Bacău. ”Intervenţia a fost una dificilă. Solul uscat şi schimbarea frecventă a direcţiei vântului au făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, acestea fiind lichidate după aproximativ patru ore,din momentul anunţării”, spun reprezentanţii ISU Bacău.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol (combină), a ars o suprafaţă de aproximativ 15 hectare cultură de grâu şi aproximativ 60 de hectare de mirişte.

Pompierii le recomandă persoanelor fizice şi juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole să manifeste multă prudenţă şi să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

”Aducem la cunoştinţă faptul că este important ca în zona recoltată să se asigure prezenţa personalului care să supravegheze, precum şi mijloacele necesare pentru stingerea incendiilor (pluguri, stingătoare, cisterne cu apă), pentru a interveni prompt în cazul unei situaţii de urgenţă”, avertizează reprezentanţii ISU Bacău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Hoţi prinşi de poliţişti după ce unul dintre ei a rămas agăţat în gardul casei pe care voiau să o jefuiască

Vasluienii îşi vând voucherele sociale pentru că nu pot cumpăra băutură. Cu ce preţ se dau tichetele

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite