Moaştele Sfântului Ioan Rusul la Catedrala din Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 28-31 martie 2013, vor fi aduse spre închinare Moaştele Sf. Ioan Rusul, în Catedrala din Urziceni. Moaştele vor veni din Episcopia Giurgiului, de la Mănăstirea cu acelaşi nume, Sf. Ioan Rusul.

Astfel, joi 28 martie, ora 16.00, vor fi întâmpinate de preoţi şi credincioşi la intrarea în oraş (zona stadion) şi vor fi purtate pe, deja consacrată, Calea Sfinţilor către Catedrală.

Creştinii se vor putea închina sfintelor odoare până duminică 31 martie 2013, ora 18.00. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului şi vor fi săvârşite slujbe permanent.

„În ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, care va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Municipiul Urziceni.

Este al cincilea an consecutiv când în urbea noastră sunt aduse sfinte moaşte. A devenit deja o tradiţie ca în perioada Postului Mare credincioşii să se bucure de întâlnirea în mod tainic cu sfinţii lui Dumnezeu aici pe pământ.

Această procesiune marchează un eveniment important şi pentru Eparhia noastră, căci anul acesta se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.“ se arată într-un comunicat de presă transmis de către preotul Bogdan-Ionuţ Stancu protopopul Urzicenilor

Sfântul Ioan Rusul este un sfânt mai nou al Bisericii. El a murit în anul 1730 pe 27 mai. Este recunoscut ca vindecător de boli grave şi de cancer, dar şi un sfânt care „plânge pentru tineret”, fiind astfel socotit ocrotitor al copiilor şi ajutător familiilor care nu pot avea copii.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite