Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, aduse la Urziceni. Procesiuni religioase timp de trei zile

0
0
Procesiune religioasă la Catedrala Urziceni FOTO catedralaurziceni.ro
Procesiune religioasă la Catedrala Urziceni FOTO catedralaurziceni.ro

În anul în care se împlinesc 20 de ani de la sfinţirea catedralei Urziceni, racla cu un fragment din moaştele Sfântului Ioan Botezătorul va sosi în oraş.

Joi, 19 mai, la ora 15.30, o delegaţie de la Mânăstirea Plumbuita din Bucureşti va sosi cu sfintele odoare la Urziceni. Preoţi, credincioşi şi copii purtând flori în mâini vor întâmpina sfintele moaşte în Centrul Vechi, la monumentul Eroilor.

De asemenea, va fi adusă şi racla cu un fragment din moaştele Sfântului Nectarie, ce se găseşte la catedrala Urziceni. Va urma o procesiune pe bulevardul principal către sfântul lăcaş. Sfintele odoare vor fi aşezate pe un baldachin în faţa bisericii şi se va face o rugăciune de mulţumire.

Timp de trei zile, la Catedrala din Urziceni se vor săvârşi sfinte slujbe de dimineaţă până seara târziu. Momentul culminant va avea loc sâmbătă, 21 mai, ziua de prăznuire a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii municipiului Urziceni. Sfintele moaşte vor rămâne la închinare până duminică, 22 mai, ora 17.00.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia vrea să îi judece pe militarii ucraineni de la Azovstal pentru „crime de război”. Misiunea de evacuare continuă

Secretul celor care au apărat Kievul. Cum au fost instruiţi civilii din capitala Ucrainei să îşi ajute armata ca să îi învingă pe ruşi

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite