FOTO Imagini sfâşietoare din satul împietrit de durere. Opt dintre victimele tragediei rutiere din Slobozia au fost înmormântate în aceeaşi zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Munteni Buzău, suferinţa şi lacrimile de durere nu se mai sfârşesc. Opt dintre victimele cumplitului accident, petrecut pe DN2A, şoseaua care leagă Urziceniul de Bucureşti, au fost conduse pe ultimul drum.

Peste satul din inima Bărăganului s-a aşternut doliul. Mamele îşi plâng fiicele, copiii pe cele care le-au dat viaţă. Zeci de preoţi au oficiat slujbele religioase, iar mii de oameni au asistat la funeralii. Oamenii au adus candele, breţe de flori şi au spus rugăciuni pentru sufletele celor care au sfârşit tragic. Biserica a devenit neîncăpătoare pentru atâtea sicrie, iar procesiunea religioasă a fost ţinută afară. 

Zece persoane au murit şi alte 7 au fost rănite într-o coliziune dintre un microbuz, în care se aflau 17 pasageri,  şi un TIR care a pătruns pe contrasens. Nenorocirea a avut loc pe DN2A, sat Sf. Gheorghe, comuna Balaciu, sâmbătă dimineaţă, 5 octombrie, la ora 04.48. Pasagerii din microbuz erau din Ialomiţa şi se îndreptau către locurile de muncă din Bucureşti.

image

Toate erau femei, localnice din comuna ialomiţeană Munteni Buzău, şi se îndreptau către serviciu, la 3 supermarke-uri aparţinând lanţului Mega Image.

image

Lista victimelor accidentului de pe DN2A :

Viorica Moise, 50 de ani,

Aurelia Chiriţă, 31 de ani,

Frusina Mirică, 44 de ani,

Gabriela Botea, 41 de ani,

Eugenia Drăgulin, 51 de ani,

Irina Matei, 28 de ani,

Alexandra Maria Badea, 22 de ani,

Lucreţia Dan, 58 de ani,

Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului

Viorel Ştefan Ilie, 43 de ani, şoferul TIR-ului (originar din satul Poiana).

image

Ancheta în cazul tragediei din judeţul Ialomiţa este în curs de desfăşurare.

image

Conform unor surse judiciare, citate de TVR, se pare că şoferul de TIR ar fi respectat timpii de odihnă, iar în momentul impactului conducea cu 58 kilometri/h.

image

Conform unor surse apropiate anchetei, şoferul de TIR, cel care a intrat pe contrasens, respectase orele de odihnă şi, în momentul impactului, avea o viteză înregistrată de aparatul tahograf de 58 km/h.

image

Vineri a condus de la ora 15.50. A luat o pauză la ora 21.00, apoi s-a urcat din nou la volan. A condus până la 00.30 şi a luat o pauză mai lungă. La 03.15 sâmbătă dimineaţa, şoferul a pus în mişcare TIR-ul. 

image

Până în momentul tragediei a mai avut o pauză de câteva minute, cu 15 minute înainte de producerea evenimentului rutier, la popasul din comuna Malu, unde a oprit pentru a-şi cumpăra o cafea.

image

La câteva minute distanţă, a pătruns pe contrasens şi a provocat cumplitul accident.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite