Jale şi neputinţă la Munteni Buzău, locul cel mai trist din România. Victimele cumplitului accident vor fi înmormântate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă din victimele cumplitului accident petrecut sâmbătă pe DN 2A sunt din aceeaşi localitate din Ialomiţa, Munteni Buzău. Opt vor fi înmormântate în cursul zilei de marţi, 8 octombrie. Una dintre ele, Viorica Moise, a fost îngropată ieri. Motivul? Astăzi ar fi împlinit 50 de ani, iar copiii nu au vrut să fie coborâtă în pământ de ziua ei.

Astăzi vor fi înmormântate celelalte opt victime din Munteni Buzău pentru care se va oficia o slujbă comună la care sunt aşteptaâţi mii de oameni din localităţile învecinate, dar şi zeci de preoţi care vor oficia slujbele religioase.

”Mama ta este acum un înger care o să te ocrotească toată viaţa din cer”. Aşa i-au spus rudele, micului Alexandru de şase ani ce s-a întâmplat cu mama lui, moartă în accidentul care a secerat 10 vieţi sâmbătă, 5 octombrie, pe DN 2A. 

Localitatea Munteni Buzău este la 89 de kilometri de Bucureşti şi aparţine de judeţul Ialomiţa. La fiecare casă şi pe fiecare stradă cineva a cunoscut şi jeleşte victimele accidentului. La porţi bătrâni şi tineri plâng, îşi fac cruci şi toată lumea deapănă amintiri cu cele nouă victime recuperate din microbuzul transformat într-un maldăr de fiare contorsionate de un TIR scăpat de sub control.

Din cele opt femei care au pierit şi care lucrau la mai multe magazine din Bucureşti ale reţelei Mega Image, cea mai tânără era Alexandra Badea. În urma ei a rămas un copil de şase ani.”I-am spus ce s-a întâmplat cu mama lui şi că ea acum este un înger. Am vorbit cu un psiholog şi ne-a învăţat ce să facem. Ştie că ea este un înger şi că de acolo de sus, o să îl ocrotească toată viaţa. Ne-a întrebat dacă de exemplu o să vină un urs la el să îl atace, mama lui o să îl poată apăra acolo de sus?”, vorbeşte privind în gol Sorin Badea, fratele tinerei. 

Starea celorlalte victime se ameliorează

Starea celorlalte victime se ameliorează. Ministrul Sănătăţii, Simona Pintea, a mers luni la spital pentru a vedea cum se simt. "Din fericire starea pacientelor s-a ameliorat considerabil. Sunt detubate, respiră singure. Am vorbit cu ambele femei şi sperăm că lucrurile vor evolua favorabil. Medicii spun că în acest moment au trecut de faza critică. Rămân în continuare la Terapie Intensiva pentru că ambele au suferit politraumatisme care necesită probabil ulterioare intervenţii chirurgicale şi trebuie să stea sub supraveghere. Important e că respiră singure", a declarat ministrul Sănătăţii, intr-o intervenţie la RTV. 

Sorina Pintea a mai precizat că ambele paciente vor avea nevoie de îngrijire medicale îndelungată. 

"Având în vedere că sunt afecţiuni de ortopedie au nevoie de îngrijire îndelungată şi poate vor sta mult în spital, poate că săptămâni, urmand ca recuperarea ulterioara să fie făcută acasă, a completat ministrul Sănătăţii. 

Zece persoane au murit, iar alte şapte sunt grav rănite într-un accident rutier produs sâmbătă dimineaţă în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Ialomiţa. Şoferul unui TIR a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz de transport călători.

Adrian Popescu

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite