DSP: În judeţul Ialomiţa nu au ajuns doze de vaccin din lotul ABV2856

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul de la AstraZeneca, folosit în continuare în România FOTO EPA-EFE
Vaccinul de la AstraZeneca, folosit în continuare în România FOTO EPA-EFE

În judeţul Ialomiţa nu au ajuns doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, vaccinarea populaţiei se face cu ser din lotul ABV4678.

"Menţionăm faptul că judeţul Ialomiţa nu a primit doze de vaccin din lotul ABV 2856. În judeţul Ialomiţa vaccinarea s-a realizat şi se realizează cu serul AstraZeneca din lotul ABV4678", a anunţat directorul DSP Ialomiţa, Dan Noel.  

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menţionat, conform autorităţilor, România a recepţionat prima tranşă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02.2021.

Începând cu data de 15.02.2021 au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. 

Celelalte 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Ca măsură de extremă de precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România. Cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare se înlocuisc astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Vă mai recomandăm şi:

Creşte numărul de români care refuză vaccinul AstraZeneca. Ce trebuie să facă cei pentru care urmează rapelul

Viaţa personală a lui Raed Arafat. Cine îl aşteaptă când ajunge acasă şi care e motivul pentru care nu are soţie

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite