Viitorul preşedinte al CJ Olt, din nou în faţa instanţei. Încă o amânare, până la toamnă, în procesul de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu a venit însoţit de unul dintre avocaţi. Al doilea a ajuns câteva zeci de minute mai târziu FOTO: Alina Mitran
Oprescu a venit însoţit de unul dintre avocaţi. Al doilea a ajuns câteva zeci de minute mai târziu FOTO: Alina Mitran

Marius Oprescu, cel care va primi curând votul consilierilor judeţeni aleşi pentru postul de preşedinte al CJ Olt, s-a aflat astăzi din nou în faţa instanţei, pentru a da socoteală în procesul de ucidere din culpă. A obţinut o nouă amânare, pentru clarificări în dosar.

N-a apucat să spună decât „Prezent“ atunci când a fost apelat „inculpatul Oprescu Marius“, pentru că unul dintre apărătorii aleşi i-a explicat judecătorului ce solicitări au, menţionând, ca şi la termenul trecut, că nu se ştie clar care sunt rudele cu drepturi ale defunctului Nini Mihai şi, prin urmare, cei care ar putea avea pretenţii civile. Şi, pentru că aceste clarificiări cerute deja la termenul din mai nu au apărut la dosar, s-a acordat următorul termen pentru începutul lunii septembrie, după vacanţa judecătorească.

Marius Oprescu şi-a petrecut mai bine de trei ore ba în sala de judecată, ba în sala de aşteptare a Judecătoria Slatina, alături de avocaţi, discutând strategia de apărare, cauza în care este judecat pentru ucidere din culpă, deşi prima pe listă în şedinţa din 21 iunie care a avut ca oră de începere 9,00, fiind judecată printre ultimele, la solicitarea celorlalţi avocaţi implicaţi în alte cauze, care au invocat urgenţa în dosarele lor. Timpul l-a petrecut ca toţi cei prezenţi în sală. I-a văzut şi i-a ascultaţi pe inculpaţii într-un dosar de furt de aluminiu din incinta ALRO S.A.; în boxa acuzaţilor, din arest sau penitenciar, au mai fost aduşi alţi inculpaţi în cauze vizând contestaţii pe care nu le-au susţinut în faţa judecătorului; a mai asistat la termenul într-un proces între părţi în urma unui scandal izbucnit în trafic, pe o stradă din Slatina, şi urmat de o încăierare zdravănă, cu prezentare la spital etc. Sala de judecată este însă dotată cu sistem de aer condiţionat, un veritabil lux având în vedere temperatura de peste 35 de grade Celsius înregistrată la umbră, în Slatina.

Scurt istoric al cauzei

Marius Oprescu, preşedinte executiv al PSD Olt, care a încheiat un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi se pregăteşte să preia în aceste zile mandatul de preşedinte al aceleiaşi instituţii (PSD câştigând 19 din cele 33 de mandate de consilier judeţean şi putând, astfel, să impună echipa de conducere), este judecat pentru ucidere din culpă, după ce, în octombrie 2013, în timp ce se întorcea spre Piatra-Olt, conducând maşina de serviciu  Toyota Hilux, în localitatea Criva a lovit o căruţă nesemnalizată în care se aflau patru persoane. Au fost rănite trei, o femeie de 28 de ani, un minor de 13 ani şi un bărbat de 34 ani, doar cel din urmă rămânând internat. La trei săptămâni însă bărbatul internat a decedat, astfel schimbându-se şi încadrarea în dosarul în care se cerceta accidentul rutier.

Din cauza cercetată de procurori s-a disjuns însă o alta. Dosarul privind uciderea din culpă a fost trimis în judecată, însă încă în cercetare se află alte fapte legate de cele petrecute în seara accidentului. Conducătorul autoturismului de serviciu a refuzat testarea la locul acidentului, iar despre probele biologice recoltate ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la Unitatea de Primiri Urgenţe, a apărut suspiciunea că recoltarea s-ar fi făcut contrar legii. S-a descoperit că probele de sânge nu i-ar aparţine, de fapt, lui Marius Oprescu, lucrurile s-au precipitat, şi-au petrecut o noapte în arest, ca şi Marius Oprescu, bunul amic de atunci al viepreşedintelui CJ Olt, Andrei Iordache, la acel moment managerul unităţii sanitare, dar şi şefa UPU şi asistenta sefă, bănuite de asemenea că au fost implicate în „măsluirea probelor“. Aceste fapte se află încă în faza de cercetare la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

CITIŢI ŞI: Judecarea pe fond a vicepreşedintelui CJ Olt, pentru ucidere din culpă, a început cu o amânare. Marius Oprescu vrea răgaz să-şi angajeze apărător

A început procesul lui Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, acuzat de ucidere din culpă

UPDATE  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi caz au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean, o doctoriţă şi o asistentă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite