VIDEO  Mama adolescentei strangulate la Balş cere pedeapsa cu moartea pentru inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama adolescentei strangulate vrea pedeapsa cu moartea pentru ucigaş  (FOTO: Mugurel Manea)
Mama adolescentei strangulate vrea pedeapsa cu moartea pentru ucigaş  (FOTO: Mugurel Manea)

Dragoş Costinel Rusănescu, tânărul de 18 ani din comuna Şopârliţa, judeţul Olt, acuzat că şi-a ucis prin strangulare, în luna decembrie a anului trecut, prietena mai mică cu doi ani decât el, a apărut din nou în faţa instanţei joi – 26 iunie. Dosarul cu pricina, care se judecă la Tribunalul Olt, a fost amânat din lipsa expertizei psihiatrice a inculpatului. Mama victimei a cerut cu pedeapsa cu moartea pentru acesta.

Ca şi la termenul anterior al procesului de la începutul acestei luni, inculpatul - Dragoş Costinel Rusănescu (18 ani - foto medalion) a apărut senin în faţa instanţei, sfidând parcă acuzaţia de omor (recunoscută deja de către acesta, n.a.) şi familia fostei sale prietene, Luminiţa Cristina Popa, mai mică cu doi ani decât el la momentul crimei. Potrivit rechizitoriului, inculpatul este acuzat că, pe data de 12 decembrie 2013, şi-a violat prietena şi, ulterior, a ucis-o prin strangulare, abandonându-i apoi cadavrul în incinta fostei şcoli pentru copii instituţionalizaţi cu handicap “Temerarii” din oraşul Balş, loc unde s-ar fi petrecut, dealtfel, întâmplarea.

Inculpatul nu a scos niciun cuvânt la înfăţişarea de joi – 26 iunie, dar nici nu a avut timp deoarece judecătorul cauzei a dispus amânarea procesului în lipsa expertizei psihiatrice ce trebuia întocmită de specialiştii Serviciului de Probaţiune din cadrul Tribunalului Dolj.

La ieşirea din sala de judecată, familia victimei i-a reproşat inculpatului că se foloseşte de tertipuri “ieftine” şi că nu recunoaşte că ar fi ameninţat-o pe fată cu moartea în urma unor lovituri aplicate după o ceartă.

“De ce nu recunoaşte ce a făcut?? Se căieşte?! Nu, nu se căieşte pentru că are tupeu în el. Legile astea trebuie să fie mai aspre; noi am cerut să i se de-a pedeapsa cu moartea. Sau închisoare pe viaţă, cum au mai fost cazuri! Ce e mai important: banii sau copilul? Eu cred că un copil e mai important”, a spus Luminiţa Stănilă, naşa victimei.

                             

“Să îi de-a pedepsa cu moartea că asta merită, nu altceva! Să îl vadă mamă-sa ginere şi toată familia lui aşa cum mi-am văzut eu fata: în tron!...”, a spus Liliana Popa, mama victimei.

Reamintim că inculpatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor, după ce, la termenul anterior, familia victimei sale – prin intermediul avocatului, au solicitat instanţei preschimbarea a încadrării juridice din omor - în omor calificat cu premeditare, cererea fiindu-le însă respinsă. De menţionat că inculpatul s-a arătat dispus să achite toate daunele solicitate de către familia victimei, respectiv: daune morale de 100.000 lei, precum şi daune materiale de 15.000 lei.

Mai puteţi citi, din acelaşi ciclu:

VIDEO  Criminalul adolescentei strangulate din Şopârliţa şi-a recunoscut fapta

VIDEO  A început procesul tânărului din Şopârliţa care şi-a strangulat prietena 

Balş: Tânărul care şi-a ucis prietena de 16 ani, arestat

Crimă pasională la Balş:  o fată de 16 ani, ucisă de prietenul gelos

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite