VIDEO - Continuă protestele la APIA. Superiorii din structura centrală au cerut liste cu protestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii APIA Olt au ieşit şi luni, 20 noiembrie 2017,  în faţa instituţiei, însoţiţi şi de directori FOTO: Alina Mitran
Funcţionarii APIA Olt au ieşit şi luni, 20 noiembrie 2017,  în faţa instituţiei, însoţiţi şi de directori FOTO: Alina Mitran

Angajaţii APIA din toată ţara continuă şi luni, 20 noiembrie 2017, protestele. Între timp, şeful APIA - structura centrală a solicitat liste cu funcţionarii participanţi la proteste.

Mai tăcuţi decât în primele două zile de proteste, funcţionarii APIA au ieşit din nou, luni, 20 noiembrie 2017, în faţa instituţiei, cu mesaje imprimate pe coli de hârtie şi, a declarat liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, la fel se va întâmpla şi mâine, urmând ca miercuri delegaţi din toată ţara să participe la un amplu protest, cu 2.000 participanţi, la Bucureşti.  

Primele două zile de proteste nu au rămas, însă, fără efecte, superiorii din structura centrală a APIA solicitând în teritoriu listele cu funcţionarii participanţi la proteste. Acţiunea este considerată de liderul Octavian Mateescu drept una de intimidare, însă, mai spune acesta, nu a avut efectul scontat. „După părerea mea nu trebuia (n.r. - şefii) să aibă o asemenea atitudine. Colegii sunt şi mai hotărâţi decât până acum să continue“ , a mai spus Mateescu, explicând că un alt răspuns la solicitările lor nu s-a primit. Au fost întrebaţi, în schimb, dacă protestul lor a afectat buna desfăşurare a activităţii. „Am explicat că nu, problemele au fost legate de funcţionarea programului informatic“, a mai spus Mateescu. Soft-ul face şi luni, 20 noiembrie 2017, probleme, plăţile subvenţiilor către crescătorii de animale (care ar fi trebuit să înceapă în 16 noiembrie 2017) neputând fi realizate din acest motiv.

Protestul va continua şi mâine, în acelaşi intreval orar - 9,00-12,00, dar şi miercuri, când se va protesta în Bucureşti. Funcţionarii APIA din judeţe, peste 4.000 la număr, cer să fie salarizaţi conform grilei de care beneficiază colegii lor din structura centrală, care ar încasa salarii cu 30% mai mari. De asemenea, cer adoptarea de măsuri astfel încât de la 1 ianuarie 2018 salariile lor să nu scadă, pe simulările realizate fiind vorba de scăderi între aproape 700 lei şi 2.800 lei.

Funcţionarii APIA, a treia zi de proteste. Şefii au cerut liste cu protestatarii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite