Veşti  bune în programul Casa Verde. Director APM: „Ne-au anunţat telefonic despre o suplimentare cu 25-30%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitanţii care au rămas astăzi în faţa sediului APM strigând disperaţi „Hoţii!“ când s-a sistat înregistrarea în program, la epuizarea fondurilor, au primit, în cele din urmă, şi vestea că  se suplimentează disponibilul pentru judeţul Olt astfel încât să se poată depune alte până la 60 de dosare.

Miercuri dimineaţă se va relua calvarul în programul „Casa Verde“, după epuizarea fondurilor, în urma solicitărilor de suplimentare, Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt primind, telefonic, vestea că se suplimentează fondurile astfel încât să poată fi finanţate alte până la 60 de dosare.

„Le-am explicat că este o situaţie specială, că peste 100 de oameni strigă disperaţi „Hoţii!“, pentru că la noi programul chiar a avut success. În cele din urmă am fost informat telefonic despre posibilitatea ca programul să fie suplimentat cu aproximativ 40-50-60 de dosare, pentru că sunt judeţe în care fondurile nu s-au consumat. În Bucureşti existau disponibilităţi pentru 1.000 de dosare şi s-au depus 200. Şi la noi e dezastru, sunt disperaţi. Şi-i înţeleg, dar din păcate n-am ce să le fac, eu, cum spuneam, ca agenţie nu sunt decât poştaş în programul ăsta. Iar asta n-o spun pentru că fug de responsabilitate, dar cum să poţi să-i ajuţi, care metodă e mai bună, să-I mulţumeşti pe toţi?! Personal cred că ar fi fost mai potrivit să primim dosarele şi să le transmitem toate la Bucureşti, unde să le verifice şi să decidă, oricum ei o fac. Sau să se transmită on-line“, a dclarat directorul executiv al APM Olt, Dorel Şteomlega.

„Au intrat peste rând“

Fondurile alocate judeţului s-au epuizat astăzi în jurul prânzului, fiind înregistrate puţin peste 200 de dosare. Afară, numărul doritorilor, cei care au aşteptat zile întregi, era încă de ordinul zecilor şi încă alte mii acasă. „Din discuţiile cu cei de la Cadastru am înţeles că au eliberat doar pentru acest program aproximativ 3.500 de documente, aşa că, spuneţi, cum să-i mulţumeşti?“, a adăugat şeful APM Olt.

image

Şase funcţionari, în două birouri, au realizat înregistrările în programul „Casa Verde“

„Au intrat, domnule, au intrat peste rând o grămadă. Noi stăm ca proştii aici şi ei intră pe dincolo. Noi eram la 60 şi dincolo se înregistraseră alte câteva zeci. Am făcut o listă şi am convenit toţi cei de aici să ţinem cont de ea. Şi când colo au intrat pe unde au putut, peste rând“, s-au revoltat oamenii, în această dimineaţă, când încă mai aveau speranţe să se numere printre beneficiarii programului.

Jandarmii au renunţat, tot astăzi, să-i mai ajute pe cei prezenţi cu listele, asigurând strict ordinea, însă cu trecerea orelor obsesia că se trece peste rând a fost înlocuită de resemnare. „Nimic, dar nimic nu mai e corect în ţara asta!“, a fost concluzia celor de afară. Vestea de la sfârşit, în schimb, i-a însufleţit din nou. „Cred că din nou se va dormi în faţa sediului“, a încheiat directorul APM.

CITIŢI ŞI: VIDEO Nervi, disperare şi neputinţă în faţa sediului APM, la rând pentru finanţare în programul Casa Verde: „Amărâţii n-au loc niciunde!“

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite