UPDATE Bacalaureat 2017 Olt. Subiectele la Matematică şi Istorie: „Am avut România postbelică, perioada stalinistă, războiul rece, de-astea...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii au susţinut, astăzi, proba scrisă obligatorie a profilului FOTO: Alina Mitran
Candidaţii au susţinut, astăzi, proba scrisă obligatorie a profilului FOTO: Alina Mitran

Bac 2017. Peste 2.700 de candidaţi sunt aşteptaţi, astăzi, în judeţul Olt să susţină cea de-a doua probă scrisă a a examenului de Bacalaureat 2017.

Subiectele, deşi considerate uşoare, le dau speranţe candidaţilor că vor obţine note bune, nu foarte mari însă. 

Absolvenţii de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina au ieşit din sala de examen, primii, după mai bine de o oră şi jumătate. „A fost bine, la subiectul trei despre România postbelică, perioada stalinistă, războiul rece, astea...“, a declarat, grăbită, o candidată. Alţii nu au reuşit să-şi amintească în detaliu cerinţele, dar sunt convinşi că vor lua note bune. „Am făcut, de un 7-8, zic eu“, sau „Ultima cerinţă nu mi-o amintesc, oricum n-am abordat-o, n-am ştiut“, au fost replicile proaspeţilor absolvenţi.

Tot optimişti sunt şi elevii care au susţinut proba la matematică. Prima elevă care a ieşit din sală, de la C.N.V. „Nicolae Titulescu“, dintre candidaţii care au avut de rezolvat cerinţele subiectelor de matematică, a părut foarte mulţumită. „La Pedagogic am fost eu, iar subiectele au fost foarte-foarte uşoare, absolut nimic complicat. La subiectul trei, o matrice simplă“, a spus candidata.

image

„Funcţii, integrale, matrice, lege de compoziţie, ecuaţii trigonometrice, probabilităţi. Pentru cei care au învăţat n-a fost greu, mie nu mi s-a părut“, a declarat un candidat de la Mate-info.

Şi astăzi, pe o căldură infernală, câţiva părinţi au aşteptat cu sufletul la gură prima reacţie a candidaţilor ieşiţi din sală, liniştindu-se cu greu. „E foarte emotivă, se descurcă foarte bine la probele orale, dar nu reuşeşte să scrie. Era hotărâtă să ceară să susţină proba oral. A învăţat foarte mult, dar are această problemă, această teamă, de fapt“, povestea, foarte tensionată, mama unei absolvente.

„De-un 5 cred că m-am învârtit eu, pe-acolo!“, a rostit un alt candidat, detaşat şi bucuros că s-a încheiat proba.

Subiectele la Istorie, rezolvate la Adevărul Live

UPDATE SUBIECTE ISTORIE

bacalaureat istorie 2017 watermark
bacalaureat istorie 2017 watermark

SUBIECTE MATEMATICĂ

„Subiectele au fost foarte generoase în acest an, mai uşoare ca în anii trecuţi. Pot spune că sunt de un nivel mediu de dificultate şi că au trecut prin materia celor patru ani de liceu. Singurele probleme la care elevii ar fi putut să se încurce sunt problema 6 de la primul subiect, care presupunea mai multe operaţii şi problema 1 (punctul c) de la al II-lea subiect pentru că are mai multe etape de rezolvare. Ceva mai dificilă a fost şi problema 1 (punctul c) de la subiectul al III-lea“, a explicat pentru „Adevărul”, Denisa Tănăsescu, profesor de Matematică la Colegiul Naţional I.L Caragiale.

Subiectele la profilul Real, Matematică-Informatică

Subiecte Matematica Bacalaureat 2017

Ştirea iniţială

Proba oligatorie a profilului, Matematică - pentru Real, respectiv Istorie – pentru Uman, se susţine astăzi în cele 10 centre de examen din judeţ.  Aproape 1.000 de candidaţi vor susţine proba la istorie (991), şi de două ori mai mulţi la matematică, disciplină pentru care se vor multiplica patru tipuri de subiecte (pentru Pedagogic, Mate-info, Tehnologic şi Ştiinţele naturii).

Absolvenţii de liceu vor avea în continuare de susţinut, vineri, 30 iunie 2017, ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Iată şi calendarul:
-          30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
-          5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
-          6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
-          10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite