Trei localităţi din Olt ar putea fi supuse restricţiilor. Învăţământ online şi restaurante închise, printre propuneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile s-ar putea suspenda îân şcolile din localităţile cu rată de infectare peste 1,5 FOTO: inquam photi/Octav Ganea
Cursurile s-ar putea suspenda îân şcolile din localităţile cu rată de infectare peste 1,5 FOTO: inquam photi/Octav Ganea

În trei localităţi din judeţul Olt rata de incidenţă a depăşit 1,5 cazuri al 1.000 locuitori, iar aici s-ar putea impune restricţii.

În Caracal, Cezieni şi Perieţi, localităţi în care nu există focare de SARS-CoV-2, însă rata de incidenţă a depăşit 1,5, calculată avându-se în vedere cazurile apărute în ultimnele 14 zile, s-ar putea impune restricţii. Direcţia de Sănătate Publică a trabsmis către prefectura Olt o serie de măsuri privitoare la aceste localităţi, iar acestea vor fi supuse dezbaterii şi aprobării în Comitetul Judeţean pentru Situaţii ed Urgenţă.

„Localitatile de la nivelul judetului Olt cu rata de incidenta peste 1,5%0, calculată pe ultimele 14 zile, pentru infectia cu SARS-Cov 2 sunt: mun. Caracal, com.  Cezieni si com. Perieti. Pentru limitarea răspandirii infecţiei cu SARS –Cov-2 , D.S.P. Olt a înaintat „Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, spre analiza şi includere în Hotărârea  CJSU, un  „Plan de masuri”,  respectat pe toată durata perioadei stării de alertă“, a transmis DSP prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre măsurile propuse se numără suspendarea cursurilor în localurile de şcoală în şcolile în care apare un singur caz de SARS-CoV-2, la elevi sau profesori, şi trecerea activităţii didactice în online, suspendarea activităţilor de alimentaţie publică (ceea ce înseamnă că se suspendă şi evenimentele programate, de tipul nunţilor şi al petrecerilor private) şi purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise. Măsurile trebuie, însă, cuprinse în hotărârea CJSU pentru a deveni obligatorii.

        

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite