Trei copii bolnavi de gripă trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Numărul pacienţilor afectaţi de viroze a crescut cu peste 50% faţă de săptămâna precedentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii încearcă să-şi convingă pacienţii privind necesitatea vaccinării FOTO: Alina Mitran
Medicii încearcă să-şi convingă pacienţii privind necesitatea vaccinării FOTO: Alina Mitran

Răcelile le dau în continuare bătăi de cap oltenilor, numărul celor care se adresează medicilor cu simptomatologie specifică fiind cu peste 50% mai mare faţă de săptămâna precedentă. Au apărut şi opt noi cazuri de gripă.

Un număr dublu de cazuri de gripă, diagnostic confirmat cu laboratorul, a raportat Direcţia de Sănătate Publică pentru săptămâna 7-13 ianuarie, comparativ cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat primele patru cazuri din 2019. Cel mai tânăr pacient are mai puţin de un an, în total, din cele opt cazuri, trei fiind la copii. Toate cazurile au fost tratate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde se mai află internaţi, din lotul de opt, patru pacienţi diagnosticaţi cu gripă. Alte aproape 40 de cazuri suspecte de gripă sunt însă în evidenţele medicilor infecţionişti şi se aşteaptă rezultatul, personalul medical evaluând, a declarat directorul medical al SJU Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, zilnic riscul, pentru a putea decide restricţionarea accesului în anumite secţii ale unităţii spitaliceşti, dacă evoluţia devine îngrijorătoare.

Formele de boală de care suferă pacienţii diagnosticaţi cu gripă sunt medii, iar evoluţia, favorabilă. Pacienţii nu au fost vaccinaţi antigripal în sezonul 2018-2019, recomandarea medicilor fiind în continuare vaccinarea, chiar dacă suntem în plin sezon rece şi organismul are nevoie de o perioadă de răspuns la vaccin.
Numărul cazurilor de viroze a continuat şi acesta să crească, astfel că în săptămâna 7-13 ianuarie 2019 s-au înregistrat 1.426 cazuri de infecţii respiratorii acute ( faţă de 935 în săptămâna anterioară), 89 pacienţi necesitând internarea. La camerele de gardă s-au prezentat şi 702 pacienţi (faţă de 349 în săptămâna anterioară) care au fost diagnosticaţi cu pneumonie,  189 dintre ei necesitând internarea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite