Ce a pățit bărbatul filmat când trăgea cu pistolul în noaptea de Revelion, la Timișoara

0
0

Un bărbat surprins în imagini pe reţelele sociale trăgând cu pistolul în noaptea de Revelion, în Timișoara, rămâne fără drept de port-armă. Poliţiştii spun că dreptul de deținere, port și folosire a armelor neletale trebuie exercitat doar pentru autoapărare, nu pentru divertisment.

Imaginile de pe Facebook l-au dat de gol FOTO Tion.ro
Imaginile de pe Facebook l-au dat de gol FOTO Tion.ro

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul care de Revelion a tras în aer cu pistoale. Ghinionul său a fost că o rudă care l-a filmat a postat imaginile pe Facebook. Angajaților de la IPJ Timiș le-a luat totuși nouă zile să ia măsuri împotriva pistolarului, în condițiile în care acesta este prieten pe Facebook cu câțiva polițiști, printre care și cu fostul șef al Secției 3 din Timișoara. 

După ce imaginile au apărut pe site-ul local Tion.ro, polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și l-au chemat la audieri pe bărbat.  

„În urma apariției în mass-media a imaginilor video, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș s-au sesizat din oficiu, și au efectuat verificări, fiind identificată persoana din imagini. Este vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri. Acesta deține legal două arme neletale supuse autorizării, care pentru clarificarea tuturor aspectelor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Inspectoratul de Poliție a Județului Timiș.  

Rămâne fără permisul de port-armă

Oamenii legii spun că nu au fost sesizaţi în perioada sărbătorilor legat de acest incident şi îndeamnă oamenii să apeleze 112 când sesizează încălcarea legii. 

Polițiștii îi vor anula acum și permisul de port armă bărbatului de 54 de ani.  

Pistoalele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de armă fără drept.  

Poliţiştii menţionează că dreptul de deținere, port și folosire al armelor neletale supuse autorizării trebuie exercitat doar pentru autoaparare, nu pentru divertisment.  

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri