Slatina: Bomba din cartierul Eugen Ionescu a fost detonată în afara oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bombă din al doilea război mondial a pus în pericol sute de locuitori ai cartierului Eugen Ionescu, cel mai nou cartier al oraşului.

O echipă de pirotehnişti din cadrul Serviciului de Protecţie Civilă s-a deplasat la faţa locului şi a asigurat zona, luând proiectilul în vederea detonării. ”Proiectilul  a fost găsit la 50 de centimetri sub pământ, echipa de pirotehnişti transportându-l în condiţii de siguranţă. Proiectilul a reprezentat un real pericol având în vedere că în cazul unei explozii schijele se puteau propaga pe o distanţa de 150 de metri. S-a format o zonă de siguranţa de 1 kilometru în jurul locului unde a fost găsit proiectilul”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.


Zeci de proiectile, grenade şi muniţie de război, inclusiv bomba găsită ieri au fost detonate de către o echipă de pirotehnişti din cadrul ISU Olt, astăzi la ora 11.00 în afara Slatinei, în poligonul din comuna Redea. Cartierul în care a fost găsită bomba este nou construit, iar lucrările la amenajarea acestuia sunt în plină desfăşurare. În acest cartier sunt 600 de apartamente şi locuiesc deja zeci de oameni.

La un pas de explozie

O echipă de muncitori care executau lucrări de amenajare a aleilor a găsit un proiectil de calibru 120 de milimetri provenit din cel de-al doilea război mondial. Muncitorii au fost la un pas să sară în aer atunci când cupa excavatorului a zgăriat proiectilul. Bomba putea fi detonată în orice clipă.

„În timpul lucrării excavatorul a scos la suprafaţa o bucată de metal. M-am uitat cu atenţie şi am văzut că este vorba de un proiectil. Le-am spus muncitorilor să oprească lucrările şi am sunat imediat la 112. Proiectilul putea să explodeze dacă cupa excavatorului îl lovea. Am avut noroc!”, ne-a declarat Gheorghe Marin, şeful de şantier al firmei care executa lucrările.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite