Oficiali SUA: Putin ar putea ordona escaladarea violenţei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK

Statele Unite ale Americii deţin informaţii că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, are accese de furie neobişnuite asupra oamenilor din cercul său apropiat, au susţinut mai mulţi oficiali americani pentru NBC News.

Potrivit agenţiilor de informaţii din SUA, Vladimir Putin este din ce în ce mai frustrat privind rezultatele luptelor din Ucraina. Acest lucru l-ar putea determina să dubleze violenţa, au declarat actualii şi foştii oficiali americani pentru NBC News.

Potrviti senatorului Mark Warner, preşedinte al Comitetului de Informaţii, preşedintele rus a fost luat prin surprindere de rezistenţa ucraineană şi s-a izolat. Senatorul se declară îngrijorat cu privire la un atac cibernetic masiv asupra Ucrainei, pe care ruşii nu au fost încă dispuşi sau în măsură să îl facă. 

„Nu mai este acelaşi dictator cu sânge rece şi cu ochii limpezi ca în 2008”, a spus fostul director CIA, John Brennan.

Un diplomat occidental a spus că Putin părea a fi din ce în ce mai izolat şi dezinformat. „Nu credem că are o înţelegere realistă a ceea ce se întâmplă”, a spus diplomatul. 

Senatorul Marco Rubio, membru al Comitetului de Informaţii, a transmis pe Twitter că „bătrânul Putin a fost un ucigaş cu sânge rece, dar calculat. Acest nou Putin este şi mai periculos”.

Un alt oficial a subliniat că singurele sale instrumente ale preşedintelui rus pentru a restabili echilibrul de putere cu Occidentul sunt cele cibernetice şi armele nucleare.

Forţele ruse nu au declanşat până acum genul de artilerie concentrată şi campanie de bombardare pe care le-au folosit în acţiunile militare anterioare, a declarat Michael Kofman, care mai afirmă că se aşteaptă ca ceea ce este mai rău să urmeze. Războiul ar putea deveni mult mai urât, susţine oficialul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite