Poliţista „violată” Melania Renghea a recunoscut că şi-a înjunghiat intenţionat fostul superior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Renghea vs. Gheorghe Barbu... (FOTO: Mugurel Manea)
Melania Renghea vs. Gheorghe Barbu... (FOTO: Mugurel Manea)

Melania Renghea, poliţista din judeţul Olt care a acuzat nume grele din Poliţia judeţeană că ar fi violat-o, riscă, până la dovedirea acestor declaraţii, să ajungă după gratii după ce a recunoscut că şi-a înjunghiat intenţionat fostul superior, şi el menţionat printre persoanele care ar fi „violat-o”. Momentul de sinceritate a avut loc luni – 28 octombrie, cu prilejul unei noi înfăţişări în procesul unde e acuzată de tentativă de omor calificat.

Însoţită de soţul ei, Relu Renghea, precum şi de băieţelul ei de şase luni, poliţista Melania Celestina Renghea (29 ani) s-a prezentat la înfăţişarea de luni alături de noul ei avocat, Claudiu Brenciu. Acesta, după ce a studiat dosarul clientei sale, se pare că a ajuns la concluzia că este mai bine ca aceasta să-şi recunoască fapta în faţa instanţei. Procedând în acest fel, avocatul speră să obţină minimul pedepsei pentru infracţiunea de care este acuzată clienta sa – tentativă de omor calificat, pentru care legea prevede până la 25 de ani închisoare. Mai exact, angajata Ministerului de Interne, aflată acum în concendiu de maternitate, a recunoscut că l-a înjunghiat cu intenţie pe fostul ei superior direct, comisarul-şef Gheorghe Barbu, în seara de 26 decembrie 2012, în maşina acesteia. Deşi ea a declarat poliţiştilor că a făcut acest lucru în încercarea de a se apăra de Barbu pentru că acesta ar fi vrut să o violeze, se pare că acest lucru nu a putut fi dovedit.

“Recunosc comiterea faptei penale şi sunt de acord ca judecata să aibă loc pe baza probelor din dosarul de urmărire penală, pe care le cunosc şi mi le asum. Nu solicit administrarea de probe noi cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere”, a spus Melania Renghea în faţa judecătorului Gheorghe Biolan de la Tribunalul Olt.

“Este foarte bine că dna Renghea a recunoscut că este vinovată”

Recunoaşterea faptei de către poliţistă l-a determinat pe judecător să treacă la următoarea etapă logică din cadrul procesului de luni – 28 octombrie, astfel că l-a întrebat pe fostul superior direct al inculpatei ce pretenţii are, dată fiind turnura pe care a luat-o cauza. Barbu a spus că vrea să se constituie în dosar drept parte civilă, din parte vătămată, dar, pentru că nu a putut preciza natura juridică a daunelor cerute, a fost sfătuit de către judecător să solicite acordarea unui nou termen pentru a-şi angaja un avocat care să-l dumirească asupra situaţiei.

“Este foarte bine că doamna Renghea a recunoscut că este vinovată. Este în favoarea ei acest lucru pentru că i se mai reduce din pedeapsă cu o treime. În timpul anchetei s-a stabilit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. Important era să se stabilească cine a instigat-o să comită această faptă, pentru că e clar că cineva a făcut lucrul acesta. Pentru următorul termen nu o să-mi angajez avocat, stau să mă gândesc care o să fie şi daunele materiale şi daunele morale”, a afirmat fostul şef al poliţistei imediat după terminarea şedinţei de judecată. Acesta a precizat că banii pe care-i va obţine de la fosta lui subordonată, 50.000 lei fiind suma pe care doreşte să o solicite în instanţă, îi va dona unei case de copii sau unui cămin de bătrâni. Noul termen al procesului a fost fixat pentru data de 11 noiembrie.

De la ce a plecat totul

Reamintim că poliţista Melania Celestina Renghe este acuzată că, în luna decembrie a anului trecut, l-ar fi înjunghiat pe fostul ei şef direct de la acea vreme, comisarul-şef Gheorghe Barbu, demis între timp. Potrivit declaraţiilor de la dosar ale poliţistei, cei doi discutau, la data amintită, în maşina femeii parcată în faţa casei şefului ei din comuna Morunglav, judeţul Olt. La un moment dar, între ei ar fi izbucnit o ceartă în urma căreia femeia l-a înjunghiat pe bărbat cu un cuţit aflat într-una din portierele maşinii. Amândoi au ajuns în aceeaşi seară la Spitalul Judeţean din Slatina: el – cu o plagă înjunghiată în faţa anterioară a abdomenului inferior şi una pe faţa anterioară a genunchiului stâng, iar femeia – cu contuzii abdominale. Poliţista s-a ales cu acuzaţia de tentativă de omor calificat, pentru care riscă între 15-25 ani după gratii.

Melania Renghea a născut, în luna mai, un băieţel, ea fiind însărcinată la momentul săvârşirii presupusei fapte de care este acuzată. Trebuie menţionat că, în acelaşi timp, poliţista a depus, pe 24 decembrie anul trecut, adică cu câteva zile de atacul asupra şefului ei, o plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova la adresa lui Gheorghe Barbu, pe care îl acuza de viol şi şantaj. Poliţista susţine că fostul ei şef ar fi profitat sexual de ea de multe ori, ba chiar ar fi “pasat-o” şi altor bărbaţi, printre care poliţişti şi procurori din judeţ. Acuzaţiile ei în acest sens nu au fost dovedite.
 

Mai puteţi citi şi:

Poliţista Melania Renghea, trimisă oficial în judecată pentru tentativă de omor calificat

Poliţista Melania Renghea, acuzată de furt de găini

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite