Poetul George Vaiman, condus pe ultimul drum. Sâmbătă a renunţat la viaţă, aruncându-se de la fereastra locuinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suferind, şi fizic şi sufleteşte, de pe urma unei boli necruţătoare de care aflase cu câteva luni în urmă, poetul George Vaiman şi-a încheiat, sâmbătă, socotelile cu viaţa, aruncându-se de la fereastra apartamentului său din Slatina. Prietenii l-au condus, astăzi, pe ultimul drum.

George Vaiman avea 62 de ani şi o activitate literară de care cunoscătorii mediului cultural din Slatina ştiu încă din „vremurile bune“. Deşi cu doar două cărţi de poezie care au văzut lumina tiparului – „Fereastra dimineţii“ şi „Tărâmul sufletelor repetente“ -, ultima chiar în toamna acestui an, George Vaiman, cu un talent literar recunoscut,  a îmbogăţit mediul publicistic, semnând mai multe articole în presa locală.

„GEORGE VAIMAN a decis că scurtul timp ce i-a rămas până la întâlnirea cu Dumnezeu nu mai trebuie irosit pe pământ, ci transferat în veşnicie. Când m-a rugat, cu un an în urmă, să scriu prefaţa ultimei sale cărţi de poezii, l-am sfătuit să nu se grăbească să le publice pe toate într-un singur volum. A refuzat, premonitiv: «Lasă, că aşa e bine!»”, a scris, pe Facebook, scriitorul C. Voinescu.
Prietenii şi cunoscuţii l-au condus astăzi pe ultimul drum, poetul fiind înmormântat în Cimitirul Strehareţi din Slatina. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite