Percheziţii la Balş, Potcoava şi Piatra-Olt. Firme din Argeş angajau fictiv muncitori pentru a primi ajutor în pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Olt, anchetatorii au descins la zeci de persoane, în trei localităţi FOTO: Inquam Photo
În judeţul Olt, anchetatorii au descins la zeci de persoane, în trei localităţi FOTO: Inquam Photo

Trei firme din Argeş ar fi recrutat aproape 70 de lucrători din patru judeţe, scopul fiind acela de a beneficia de facilităţi şi ajutoare pe perioada pandemiei. Muncitorii, în schimb, nu lucrau efectiv.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, efectuează de al primele ore ale dimineţii de joi, 25 martie 2021, 38 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj, anunţă Poliţia Română.

„Sunt vizate sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals“, se menţionează în comunicatul Poliţiştilor. 

Au fost puse în executare 38 de mandate de percheziţie, în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Reprezentanţii celor trei societăţi din domeniul construcţiilor angajau fictiv persoane din categoriile 16-29 ani şi peste 50 ani, pentru a beneficia de ajutor de la stat. Persoanele respective nu prestau efectiv activitatea pentru care în acte au fost angajate, în schimb firmele beneficiau de bani de la stat pentru a le susţine acestora salariile.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii a trei societăţi comerciale din judeţul Argeş, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul a fost de a obţine subvenţii, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate şi alţi 68 de martori vor fi conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri“, se mai menţionează în comunicatul citat.

În judeţul Olt, poliţiştii au descins la Balş, Potcoava şi Piatra-Olt, având loc 26 percheziţii. Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeş, Olt, Dâmboviţa, Braşov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Teleorman,  precum şi al jandarmilor din Argeş, Olt şi Brigada Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova. Acţiunea a avut şi suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

Vă recomandăm şi:

Arme şi trofee descoperite în urma percheziţiilor făcute în casele unor braconieri din Bucovina
 

Elevii care fac naveta, la mâna transportatorilor. Director de şcoală: „Ne întoarcem la cazul Dincă, ce facem?!“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite