Patronul restaurantului care a livrat în pandemie mâncare pentru carantinaţii din Slatina, arestat pentru trafic de droguri UPDATE-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Domnească, restaurantul deţinut de Răzvan Braican FOTO: Facebook/Casa Domnească
Casa Domnească, restaurantul deţinut de Răzvan Braican FOTO: Facebook/Casa Domnească

Patronul restaurantului Casa Domnească din Slatina, cel care prin firma sa a obţinut contracte, în pandemie, de la Primăria Slatina, a fost arestat la Craiova, pentru trafic de droguri.

UPDATE: Cei doi bărbaţi reţinuţi de DIICOT şi ulterior arestaţi au fost prinşi în Craiova, găsindu-se asupra lor 250 grame de cocaină pe care intenţionau să o comercializeze. Ulterior anchetatorii au descins la patru adrese şi au controlat şi un autoturism, găsindu-se o armă şi două cântare electronice.

„În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 28.07.2021, inculpaţii au deţinut şi transportat, fără drept, din Slatina la Craiova, droguri de mare risc pe care intenţionau să le comercializeze.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor doi inculpaţi, în timp ce deţineau cantitatea de 250 de grame de cocaină.

Patronul unui restaurant din Slatina, prins în flagrant în Craiova. A fost arestat pentru trafic de droguri

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare şi un control asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate o armă şi 2 cântare electronice“, se menţionează într-un comunicat DIICOT. 

Ştirea iniţială

Braican Alin Răzvan Ionuţ a fost reţinut miercuri, 28 iulie 2021 şi arestat astăzi, Tribunalul Dolj încuviinţând propunerea procurorilor DIICOT Craiova de arest preventiv în cazul său şi al unui apropiat.

„Solutia pe scurt: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen şi art. 226 C.pr.pen. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BRAICAN ALIN RĂZVAN IONUŢ pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului POPA BOGDAN VASILE pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2021 şi până la data de 27.08.2021, inclusiv“, se arată în minuta instanţei menţionate.

Braican a fost în pandemie unul dintre furnizorii Primăriei Slatina. Acesta a asigurat mâncarea persoanelor carantinate în spaţiile puse la dispoziţie de către primăria Slatina, dar şi anumite articole de igienă în centrele de carantină. Autorităţile au semnalat, de altfel, şi probleme, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului descoperind la un control deficienţe majore în bucătăria în care se prepara hrana pentru persoanele obligate să „execute“ zilele de carantină obligatorie, cei mai mulţi primind această măsură al întoarcerea din ţară din ţări cu risc epidemiologic ridicat.

Vă recomandăm şi:

Achiziţii cu cântec în starea de urgenţă: 4,5 lei masca şi 180 de lei litrul de dezinfectant. Câştigători: trei firme de casă ale primarului din Slatina

Cum sunt condiţiile de carantinare în Olt. Un restaurant a fost închis, un hotel nu mai poate folosi câteva camere. Raţ: „La mine au găsit alimente neetichetate“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite