Patron din Drăgăneşti-Olt, cercetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul din Drăgăneşti-Olt şi-a băgat ilegal în buzunar aproape 3 miliarde ROL
Suspectul din Drăgăneşti-Olt şi-a băgat ilegal în buzunar aproape 3 miliarde ROL

Un bărbat din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de autorităţi că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a firmei pe care o conduce mai multe facturi fictive. Prejudiciul cauzat bugetul statului prin operaţiunile sale ilegale a fost estimat la aproximativ 300.000 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore împotriva unui bărbat în vârstă de 37 ani, originar din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt.

Mai exact, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din localitatea menţionată ce are ca obiect de activitate intermedierea în comerţul cu produse diverse, a evidenţiat în contabilitatea firmei, în perioada 2011 - 2012, operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri în valoare de 1.011.122 lei de la un număr de cinci societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi una din oraşul Drăgăneşti-Olt. Interesant este că, aceste firme, la momentul înregistrării operaţiunilor financiare anterior menţionate, nici măcar nu funcţionau în conformitate cu prevederile legale.

“Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a suspectului se ridică la suma de 296.172 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Împotriva bărbatului a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Cercetările efectuate cu acest prilej au beneficiat de suportul de specialitate al Administraţiei Fiscale şi al inspectorilor anti-fraudă din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
 

Mai puteţi citi:

Explozie de furturi din autoturisme la Slatina. VEZI ce sfaturi trebuie să urmezi ca să îţi protejezi maşina! 

Centrele de fier vechi de la Olt, luate la puricat 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite