Parcul de Crăciun din Oltenia care a inflamat Internetul. Elefanți, girafe și lupi care urlă la lună FOTO VIDEO

0
Publicat:

Parcul devenit celebru a fost deschis oficial, vineri-seara, 1 Decembrie 2023, la Slatina (Olt). Instalațiile luminoase care au costat milioane de lei au fost aprinse, iar în parc animalelor deja celebre pe Internet li s-au alăturat și lupii, ursul polar, delfinul etc.

Animalele din Africa nu sunt singure FOTo: A.M.
Animalele din Africa nu sunt singure FOTo: A.M.

Iluminatul festiv s-a aprins oficial la Slatina în seara zilei de 1 Decembrie 2023, când pe scenă a urcat chiar primarul Slatinei, Emil Moț, cel care a explicat, cu o zi înainte, într-o intervenție la Antena 3 CNN, că suma enormă, 5,4 milioane lei, cheltuită pentru instalațiile luminoase din municipiu va scuti primăria de la cheltuieli în anii viitori, achiziția fiind făcută și pentru următorii trei ani, când instalațiile se vor refolosi.

Aglomerație mare în seara deschiderii Târgului de Crăciun FOTo: A.M.
Aglomerație mare în seara deschiderii Târgului de Crăciun FOTo: A.M.

O fotografie distribuită chiar de primar, pe contul său de Facebook, realizată în timpul verificărilor instalațiilor luminoase montate, este cea care a atras atenția. În respectiva fotografie se observau trei figurine - o girafă, un elefant și un tigru - alături de bradul de Crăciun.

Primarul a explicat că în acest an în parc au fost instalate figurine inspirate din marile târguri de Crăciun din Europa. A numit conceptul „European Style”, iar porțiunea în care apar figurile amintite ar fi „African corner” (colțul african - n.r.). 

Ce-i drept, în parcul generos în care sunt montate figurinele realizate din instalații de lumini se regăsesc tot felul de animale, de la urși polari, foci și morse și până la delfini.

Copiii care încă se mai uită la desenele animate clasice ar putea asocia câteva figurine și cu Bambi. Sunt și cerbi, dar și doi lupi astfel poziționați încât să crezi că urlă la luna instalată într-un pomișor.

Pentru amatorii de fotografii care să le amintească de Crăciunul 2023 există o caleașcă, dar și un ansamblu de cadouri supradimensionate și un jilț, deja luate cu asalt de vizitatorii prezenți în seara deschiderii oficiale.

Parcul de distracții a fost luat cu asalt FOTO: A.M.
Parcul de distracții a fost luat cu asalt FOTO: A.M.

Prețuri pentru buzunare pline

Foarte aglomerată a fost și aleea care găzduiește căsuțele cu de toate. Comercianții plătesc în acest an închirierea direct către Primăria Slatina - Direcția Economică, pentru că pe ultima sută de metri s-a anulat achiziția pentru organizarea Târgului de Crăciun, banii fiind retrași din buget pe motiv de austeritate.

Comercianții care au reușit să prindă o căsuță liberă pun la dispoziție produse pe care le găsești, în general, la toate evenimentele organizate peste an. Vinul fiert și câteva standuri cu dulciuri precum turta dulce sunt printre puținele produse „de sezon”.

Prețurile, în schimb, nu prea te îmbie să te apropii.

O porție „mare”, spune vânzătorul, de gogoșele costă 30 lei,  pastrama de oaie costă 30 lei (nu e clar dacă vorbim de porție sau de prețul pentru 100 grame), carnea la garniță costă 30 lei (există aceeași dilemă) etc.

La „Căsuța cu turtă dulce” îți sar prima dată în ochi chips-urile și pop-corn-ul, se găsește și vata pe băț și chiar și porumb fiert.

Puține standuri cu prețuri rezonabile FOTO: A.M.
Puține standuri cu prețuri rezonabile FOTO: A.M.

Nebunie în parcul de distracții

Cea mai mare aglomerație a fost în parcul de distracții în care copiii mici ar fi vrut peste tot. Parcul este organizat de o firmă privată, în urma unui protocol semnat cu Primăria Slatina, iar o fisă costă 20 lei, de la mașinuțe pe pistă și până la tot felul de tiribombe și roți luminoase pentru adolescenți și tineri curajoși. 

Aglomerația din prima seară a fost mai mult un calvar decât distracție pentru adulții care i-au însoțit pe copii în parcul de distracții, replica „Nu cred că reușim acum, uită-te câtă lume așteaptă la rând! Venim mâine” fiind dată de zeci de părinți copiilor lor.

 Esplanada, vechiul loc al Târgului de Crăciun, a fost aproape pustie FOTO: A.M.
Esplanada, vechiul loc al Târgului de Crăciun, a fost aproape pustie FOTO: A.M.

În centrul orașului în schimb, atât de animat cu ani în urmă, în zona Esplanadă, cele câteva figurine luminoase montate au stârnit foarte puțin interes. Aici, la singura atracție pentru copii, o tură costă 15 lei, cu 5 lei mai puțin decât în parcul luat cu asalt, iar gogoșile, clătitele și vinul fiert au și acestea prețuri mai mici. 

Esplanada, vechiul loc al Târgului de Crăciun, a fost aproape pustie FOTO: A.M.
Esplanada, vechiul loc al Târgului de Crăciun, a fost aproape pustie FOTO: A.M.
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite