O fată de 16 ani este suspectată că şi-ar fi ucis pruncul. „Mama fetei e plecată la muncă în străinătate, tatăl e un băiat calm, domol...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicio rudă nu şi-ar fi dat seama că fata este gravidă, conform primelor date din anchetă FOTO: Arhivă
Nicio rudă nu şi-ar fi dat seama că fata este gravidă, conform primelor date din anchetă FOTO: Arhivă

O tânără în vârstă de 16 ani este cercetată într-un dosar în care anchetatorii încearcă să afle cum a murit pruncul acesteia, născut sâmbătă, 4 mai 2019.

Fata, din localitatea Călui, judeţul Olt, ar fi născut în cursul zilei de sâmbătă, 4 mai 2019, singură, în locuinţa în care stătea alături de tatăl său, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Constatând că fata nu se simte bine, dar fără să ştie din ce cauză, rudele ar fi chemat ambulanţa, care a transportat-o la Spitalul Orăşenesc Balş. Acolo medicii au constatat că fata tocmai născuse şi au anunţat poliţia, care a declanşat căutările, la domiciliul tinerei fiind găsit trupul neînsufleţit al nou-născutului.

„Personalul medical din cadrul unei unităţi spitaliceşti ne-a sesizat despre faptul că o tânără, de 16 ani, din comuna Călui, ar fi născut la domiciliu, fără a fi asistată. În urma verificărilor efectuate, la locuinţa acesteia a fost găsit cadavrul nou-născutului. Acesta a fost depus la morga Slatina, în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care nou-născutul a decedat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea ori  vătămarea nou-născutului săvârşită de către mamă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Fata a fost, între timp, transferată la spitalul din Slatina, pentru îngrijiri medicale, din discuţiile pe care anchetatorii le-au avut până în prezent cu tânăra, care dă informaţii contradictorii, neputându-se stabili cu exactitate cum s-au întâmplat lucrurile şi dacă fata şi-a omorât pruncul după naştere (naşterea ar fi survenit, conform anumitor date din anchetă, la 36 săptămâni de sarcină) sau nou-născutul a decedat în urma unui accident, sau a neacordării îngrijirilor necesare etc.

Vestea despre cele petrecute s-a răspândit rapid în Gura Călui, satul în care locuieşte tânăra, dar şi în comună. Primarul localităţii Călui, Constantin Rotaru, a declarat că nu ştie exact cum s-au petrecut lucrurile, auzind doar că pruncul ar fi fost descoperit ascuns în şifonier, între haine. Pe de altă parte, tânăra provine dintr-o familie fără probleme. Locuia alături de tatăl său, mama lucrând, de ani buni, în străinătate. „Mama ei e plecată la muncă în străinătate, tatăl e un băiat serios, calm, domol. Poate nici asta nu e bine, cu atâta permisivitate... Câştigaseră ceva bani şi şi-au făcut şi o casă... Putea să nască normal şi îl preda la stat, sunt atâţia care aşteaptă să adopte un copil. Cine ştie ce s-a întâmplat!“, a spus primarul.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite