Mai multe bilete de tratament pentru pensionari. Cine are șanse mai mari să plece la băi și ce destinații preferă seniorii

0
Publicat:

Casei Județene de Pensii Olt i-au fost repartizate pentru seria 8 a pensionarilor care vor să meargă în stațiune mai multe bilete de tratament decât în seriile anteriore. Numărul solicitărilor în continuare depășește numărul biletelor disponibile.

Pensionarii olteni caută locuri disponibile în stațiuni mai aproape de casă FOTO: arhiva
Pensionarii olteni caută locuri disponibile în stațiuni mai aproape de casă FOTO: arhiva

De la începutul anului și până în prezent, la Casa Județeană de Pensii (CJP) Olt au fost depuse peste 3.000 solicitări pentru biletele de tratament disponibile în stațiuni din toată țara, în primele șapte serii de repartizare a biletelor fiind onorate aproape 530 dintre ele.  Pensionarii pot depune însă solicitări pe tot parcursul anului, repartizarea pentru fiecare serie de bilete realizându-se computerizat.

Șanse mai mari de a „prinde” un bilet de tratament au pensionarii care în ultimii doi ani nu au beneficiat de această facilitate. De asemenea, cuantumul pensiei este important, pensionarii cu venituri mici având șanse crescute să achiziționeze un bilet de tratament pentru care plătesc jumătate din cuantumul pensiei.

Trebuie menționat că dacă la repartizare sunt șanse mici, pensionarii care au mers în stațiune în anii anteriori cu bilet cumpărat prin intermediul CJP o pot face din nou dacă aleg unul dintre biletele rămase nerepartizate în fiecare serie (atunci când se întâmplă astfel de situații).

Indiferent de cuantumul pensiei, un pensionar plătește pentru 16 zile în care beneficiază de cazare, mâncare și tratament jumătate din cuantumul pensiei, dar nu mai mult de costul integral al biletului (care ajunge la aproape 3.000 lei). 

Bilete încă disponibile în trei stațiuni

Pentru biletele cu data de prezentare în stațiune în perioada 10-13 iunie 2024, Casei Județene de Pensii Olt i-au fost repartizate 164 bilete de tratament balnear aferente seriei a 8-a, din care 148 bilete au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate.

Cele mai multe bilete disponibile, care au și fost repartizate, au fost în stațiunea Olănești - 42, urmată de: Căciulata - 17; Covasna - 10; Amara - 10; Bala, Felix, Herculane, Neptun - câte opt; Pucioasa și Călimănești - câte șase; Eforie Nord, Vatra Dornei, Sovata - câte trei; Saturn - trei; Sângeorz, Tușnad, Techirghiol, Mangalia și Buziaș - câte două.

 Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt, dar și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până pe data de 3 iunie 2024 inclusiv.

Cele 16 bilete nealocate sunt diponibile în stațiunile Amara, Buziaș și Moneasa și acestea vor fi redistribuite pe data de 5 iunie 2024.

Conform reprezentanților CJP Olt, pensionarii din Olt preferă, ca și în anii trecuți, stațiunile de pe Valea Oltului, stațiunea Herculane și litoralul românesc, pentru acestea fiind înregistrate cele mai multe solicitări.

Criteriul distanței contează pentru cei mai mulți dintre ei, pensionarii alegând destinații mai apropiate de domiciliu. De asemenea, oltenii solicită mai puțin bazele de tratament din localitățile de câmpie, au mai constatat reprezentanții CJP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite