În oraș, ca pe circuit. Opt șoferi au rămas fără permis, în câteva ore, într-o singură localitate. Unul dintre ei circula cu 185 km/h

0
Publicat:

Opt șoferi au rămas fără permisul de conducere în doar câteva ore, în urma unei acțiuni a polițiștilor din Olt. Cinci dintre ei au fost astfel sancționați pentru că circulau cu viteză foarte mare.

Peste 80 de șoferi au fost sancționati FOTO: IPJ Olt
Peste 80 de șoferi au fost sancționati FOTO: IPJ Olt

Razia polițiștilor, desfășurată cu forțe sporite, a avut loc vineri, 31 martie 2023, în intervalul orar 19:00-23:00, în municipiul Caracal. Au fost angrenați 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acțiunea vizând în special depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice: conducători auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau a celor care nu respectă regimului legal de viteză.

Mai mult de  20 șoferi, în medie, pe oră au fost sancționați de polițiști, fiind aplicate în total 86 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei. Opt dintre ei au rămas și fără permisul de conducere, iar alți doi, fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Cinci au fost astfel sancționați pentru că au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă legală pentru sectorul de drum pe care au fost surprinși, doi pentru consum de alcool, iar unul pentru depășire neregulamentară.

Circula cu 185 km/h, pe un sector de drum cu limita de 90 km/h

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat pe Drumul Național 64, în localitatea Văleni, un conducător auto care a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului "Depășirea interzisă", fiind înregistrat de aparatul radar și cu viteza de 185 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 90 de km/h.

Acțiune pe străzile Caracalului - foto IPJ Olt
Acțiune pe străzile Caracalului - foto IPJ Olt

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Cilieni, județul Olt.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.175 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație”, au exemplificat reprezentanții IPJ Olt.

Nu mult mai târziu, un alt șofer,  un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, a fost oprit pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Caracal. Polițiștii au constatat că șoferul emana halenă alcoolică, așa că a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai precizat polițiștii.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite