FOTO VIDEO  Copiii din Slatina au luat cu asalt centrul oraşului de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copii din Slatina au invadat esplanada din centrul oraşului de 1 iunie  (FOTO: Mugurel Manea)
Sute de copii din Slatina au invadat esplanada din centrul oraşului de 1 iunie  (FOTO: Mugurel Manea)

Zarvă mare, duminică – 1 iunie, în centrul oraşului Slatina, acolo unde autorităţile locale au derulat o serie de concursuri dotate cu premii în cadrul unei manifestări organizată de Ziua Internaţională a Copilului. Sute de copiii au invadat esplanada din centrul urbei pentru a se înscrie la competiţiile primăriei - desene pe asfalt, puzzle, cross, streetball, alergări în sac etc. La final au fost oferite premii indispensabile oricărei copilării.

Startul acţiunilor dedicate celor mici a fost dat după ora 10.00, interval orar luat ca reper pentru înscrierea la concursurile organizate de Primăria Slatina. Peste o mie de copiii din oraş, unii singuri, alţii însoţiţi de părinţi sau bunici, au luat "cu asalt" esplanada din centrul oraşului pentru a participa la competiţiile anunţate pentru această zi specială: desene pe asfalt sau pe hârtie, puzzle, cross, streetball, alergări în sac ş.a. Cei care nu s-au înscris la niciun concurs s-au mulţumit să fie “observatori”, mai ales că, într-un colţ al esplanadei, a fost amenajată o scenă unde tot cei mici au fost protagonişti prin diverse scenete, dansuri, interpretări de cântece şi, nu în ultimul rând, acordarea de premii.

Cei care au vrut să aibă o amintire de 1 Iunie cu o caricatură proprie şi-au putut vedea dorinţa îndeplinită deoarece caricaturistul Gogu Neagoe a efectuat un program special numit “Caricaturi la minut”. Desenele făcute copiilor de acesta le-au fost dăruite gratuit, planşetele fiind personalizate cu sigla “Primăria Slatina” şi momentul respectiv - “1 Iunie”.

Una dintre cele mai aşteptate competiţii a fost “Comoara din parc”, care aproape că a devenit o tradiţie. Ca de obicei, aceasta s-a desfăşurat în parcul din imediata apropiere a esplanadei, loc unde sute de copii aproape că s-au călcat în picioare pentru a găsi unul dintre cele 20 de premii ascunse în diverse locuri din parc. Startul acestui concurs a fost dat de către edilul Minel Prina, care, dealtfel, i-a ţinut cu greu în frâu pe cei mici, extrem de nerăbdători să descopere una dintre cele 20 de bile magice ce i-ar fi ajutat să intre în posesia premiilor mult-râvnite: biciclete, role, skateboard-uri etc. După startul concursului, copiii practic “au greblat” parcul menţionat în căutarea premiilor deghizate sub forma unor bile foarte bine ascunse de angajaţii primăriei prin toate tufele din zonă.

Una peste alte, esplanada din centrul Slatinei a fost, de Ziua Copilului, un loc ce “a pulsat” de viaţă şi zgomot, spre încântarea celor care s-au aflat prin zonă, mai mult sau mai puţin întâmplător. Slătinenii s-au arătat încântaţi de ce au văzut.

“Este frumos, îmi place să văd atâţia copii la un loc, fiecare făcând altceva. Uitaţi-vă la chipurile lor să vedeţi că niciunl nu este serios, toţi râd, strigă, aleargă, desenează… Până diseară o să fie <<nebunie>> aici, nu altceva”, a spus Elena G.

Mai puteţi citi:

1 Iunie, zi plină de evenimente la Slatina: se inaugurează singurul bazin de înot din judeţ, urmat de zeci de concursuri cu premii pe esplanadă

FOTO-VIDEO  Bazinul de înot de la Slatina, inaugurat în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite