FOTO  REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 – Sute de candidaţi din Olt la examenul de Bacalaureat la Limba română, proba scrisă, au ieşit din săli în mai puţin de două ore de la începerea testului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoţiile la prima probă scrisă a BAC-ului 2013 au fost deopotrivă pentru elevi şi părinţi... (FOTO: Adevărul)
Emoţiile la prima probă scrisă a BAC-ului 2013 au fost deopotrivă pentru elevi şi părinţi... (FOTO: Adevărul)

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni - 1 iulie, proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2013. Adevărul.ro va publica - luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat, luni - 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, la care au fost aşteptaţi să participe 4.356 elevi din judeţul Olt. Subiectele la Bac 2013 sunt publicate pe adevarul.ro, rezolvate şi dezbătute în direct cu profesori în  mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi literatura română la Bac 2013 sunt transmise luni - 1 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro. Totodată, emisiunile cu specialiştii în Educaţie vor putea fi urmărite la orice oră de cititorii adevarul.ro, fiind păstrate în arhiva site-ului.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în judeţul Olt s-au înscris la sesiunea din vară a BAC-ului un număr de 5.032 elevi, dintre care 423 au absentat deja la probele derulate până acum. Şi de data aceasta emoţii vor avea nu doar elevii, ci şi profesorii şi reprezentanţii IŞJ Olt deoarece, anul trecut, a fost unul “negru” pentru Olt în ce priveşte rezultatele obţinute în urma primei sesiuni a examenului de bacalaureat. Mai exact, Oltul a înregistrat în 2012 cel mai catastrofal procent de promovare din istoria examenului în judeţ, dar şi în ţară, cu un procent de 70,2 % elevi “picaţi”. Atunci s-au înscris 4.798 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ, dintre care 425 nu s-au prezentat, iar şase au fost eliminaţi. Au promovat la vremea respectivă 1.368 elevi, în vreme de 2.999 nu au reuşit să obţină medii peste nota 5.

Limba română – teamă spulberată de subiecte

Anul trecut, la prima probă scrisă la Limba română, au absentat 245 elevi din totalul celor 4.798 înscrişi, şi au picat proba nu mai puţin de 1.611 liceeni. Cele mai multe note înregistrate anul trecut la proba scrisă la Română au fost cuprinse între 5-5,99, şi vorbim aici despre 1.021 note. La celelalte note s-au obţinut scoruri invers proporţionale: între 6-6,99: 642 note, între 7-7,99: 509 note, între 8-8,99: 431 note, între 9-9,99: 322 note, şi, în fine, note de 10 – 13 exemple. Anul trecut nu au existat, însă, şi medii “perfecte”, unde un liceean să fii reuşit să obţină nota maximă la toate probele. Totuşi, câteva note maxime de 10 au existat – 67, mai precis.

image

Foto

bac 2013 olt

Unul dintre elevii care, astăzi, au susţinut proba scrisă la Limba română, a remarcat că, faţă de ceea ce se auzise anterior că se va da ca şi subiecte, acestea s-au dovedit a fi mult mai “accesibile”. Andreea Dumitraşcu, elevă la liceul “Nicolae Titulescu” din Slatina, a spus, în acest sens: “Au fost subiecte nu uşoare, dar pe care oricine le putea face. Adică nu prea văd cum să nu fii în stare să rezolvi din subiectele date astăzi, numai dacă nu ai dat deloc pe la şcoală nu ai avea ce să scrii. Adevărul este că am avut subiecte accesibile, am venit cu inima cât un purice după ceea ce a fost anul trecut la noi, adică subiecte dificile, unele chiar incorect concepute de parcă se vroia să nu absolvi. Poate că şi-au dat seama că trebuie să fie doar un examen omenesc, ca să-i spun astfel, cu subiecte normale, nu unele pentru genii sau olimpici”.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat, luni - 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, la care au fost aşteptaţi să participe 4.609 elevi din judeţul Olt. Subiectele la Bac 2013 sunt publicate pe adevarul.ro, rezolvate şi dezbătute în direct cu profesori în  mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi literatura română la Bac 2013 sunt transmise luni - 1 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro. Totodată, emisiunile cu specialiştii în Educaţie vor putea fi urmărite la orice oră de cititorii adevarul.ro, fiind păstrate în arhiva site-ului.
 

Cum se rezolvă subiectele de la BAC 2013 la Limba Română 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite