FOTO  Traficanţi de minore din judeţul Olt, „săltaţi” de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii bandei de traficanţi de minore au fost "săltaţi" marţi dimineaţă şi duşi la Slatina pentru audieri... (FOTO: Mugurel Manea)
Suspecţii bandei de traficanţi de minore au fost "săltaţi" marţi dimineaţă şi duşi la Slatina pentru audieri... (FOTO: Mugurel Manea)

O bandă de tineri dintr-o comună din judeţul Olt care se îndeletnicea cu traficul de minore a fost desfiinţată în cursul zilei de marţi – 18 februarie, de către poliţişti şi procurori ai Biroului Teritorial al DIICOT Olt. Şapte persoane au fost luate pe sus de “mascaţi” şi duşi la Slatina pentru audieri. Cei în cauză sunt acuzaţi că racolau minore pe care le duceau în Italia să se prostitueze.

Acţiunea oamenilor legii a avut loc în cursul dimineţii de marţi. Au participat poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt – B.C.C.O. Craiova şi procurori de la Biroul Teritorial Olt al D.I.I.C.O.T. Aceştia au efectuat o percheziţie pe raza judeţului Olt, în comuna Brastavăţu, la locuinţa membrilor grupării infracţionale suspecte specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals privind identitatea.

“În urma percheziţiei efectuate au fost ridicate, în vederea confiscării, sumele de 750 euro, 1.000 de lei, precum şi un autoturism. Totodată, au pus în executare şapte mandate de aducere emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat suspect, cei în cauză fiind duşi la Slatina, la sediul DIICOT, pentru audieri şi dispunerea măsurilor ce se cuvin ulterior”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Din cercetările efectuate de către anchetatori a rezultat că, în cursul anului 2012, trei suspecţi consideraţi membri ai grupării infracţionale în cauză, având vârste cuprinse între 24 - 27 de ani, au racolat patru tinere - dintre care două minore - din judeţul Olt, pe care, ulterior, le-au transportat în localitatea Monza din Italia, unde le-au obligat să se prostitueze. De pe urma “muncii” fetelor, membrii bandei au obţinut aproximativ 40.000 de euro, bani pe care aceştia i-au împărţit în mod egal.

Totodată, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că le-ar fi atribuit celor două minore date de identificare false pentru părăsirea ţării în baza unor documente de identitate, care nu aparţineau în realitate tinerelor.

Cercetările în acest caz continuă, suspecţii urmând să fie acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism, fals material în  înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea.

Mai puteţi citi:

Falsificatori de bonuri de masă din Caracal, "săltaţi" de mascaţi

DNA, percheziţii pe bandă rulantă după evazionişti la Olt şi în alte şase judeţe

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite