FOTO  Apele revărsate în judeţul Olt se retrag, pagubele rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un week-end plin de suspans din cauza inundaţiilor ce au dat mari bătăi de cap autorităţilor şi localnicilor din zeci de comune din judeţul Olt, iată că apele se retrag. Până una-alta, situaţia rămâne delicată, iar autorităţile sunt tot în alertă. Pagubele produse de ape în cele câteva zile în care au invadat judeţul rămân pe loc, oamenii neavând altceva de făcut decât să aştepte ca acestea să se retragă de la sine. Pompierii ajută cum pot.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt monitorizează în continuare situaţia în judeţ pentru a încerca să ţină în frâu pagubele provocate de inundaţii. Cifrele prăpădului indică faptul că au încă probleme din cauza apelor revărsate un număr de nouă localităţi (faţă de 14 în week-end, n.a.), două poduri au fost avariate, la fel ca şi 21 de podeţe, circa cinci kilometri de străzi, 372 de hectare de teren arabil, 139,5 hectare de păşuni, 10 hectare de pădure şi 188 de fântâni afectate.

Situaţia localităţilor afectate de inundaţii la nivelul judeţului Olt, luni - 10 martie, orele 15.00, se prezenta astfel: în comuna Şerbăneşti, pârâul Dorofei a inundat 300 de hectare de teren arabil, 20 de hectare de păşuni, 10 hectare de pădure şi au fost avariate un pod, şase podeţe şi 1,4 km de drum comunal. În comuna Movileni, acelaşi pârâu Dorofei a inundat: 10 de hectare de teren arabil, 40 de hectare de păşuni şi a fost avariat 10 podeţe, două poduri şi 0,6 km de drum comunal. De asemenea, în comuna Pleşoiu, sunt inundate aproape 50 de hectare de teren arabil. În comuna Icoana, două puncte de trecere sunt acoperite cu apă, iar în comuna Strejeşti au fost distruse două podeţe.

În comuna Găvăneşti, peretele unei locuinţe a fost dislocat din cauza ploii, drept pentru care locatarii casei –adică opt persoane (doi adulţi şi şase copii, n.a.), au fost mutaţi într-o locuinţă pusă la dispoziţie de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. În comuna Vulpeni, pâraiele Gemărtălui, Horezu şi Vulpeanca au inundat 12 hectare de teren arabil şi 110,5 de hectare de păşuni, iar în comuna Vitomireşti, revărsarea pârâului Dejeasca a distrus circa 2,6 kilometri de drum comunal.

O comisie mixtă va verifica pe teren pagubele

“Duminică - 9 martie, şi astăzi, 10 martie, pompierii Detaşamentului Slatina al ISU Olt au acţionat în comuna Movileni cu un autocamion şi o motopompă pentru asanarea apei din mai multe curţi şi anexe ale cetăţenilor, dar şi de pe domeniul public. De asemenea, cetăţenii din localităţile afectate de inundaţii au fost deja informaţi să nu consume apă din fântânile afectate înainte de sosirea rezultatelor analizelor efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt”, a afirmat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  “Matei Basarab” Olt.

Începând de marţi - 11 martie, o comisie inter-instituţională formată din specialişti ai Prefecturii Olt, I.S.U. Olt, Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Direcţiei Agricole Olt, Consiliului Judeţean Olt şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, se va deplasa în toate localităţile afectate de inundaţii pentru a constata şi evaluarea pagubelor provocate.
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Pagubele produse de inundaţii în judeţul Olt cresc de la o zi la alta

FOTO-VIDEO  Urmările inundaţiilor în judeţul Olt: zeci de locuitori evacuaţi, sute de gospodării sub ape

FOTO  Inundaţii în judeţul Olt: zeci de localnici evacuaţi din calea apelor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite