Edilul Slatinei, Minel Prina, suspendat pe perioada arestării la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minel Prina, edilul municipiului Slatina, a fost suspendat din funcţie în mod oficial începând de marţi – 31 martie. Nu este vorba momentan despre o suspendare definitivă, aceasta urmând să fie menţinută până la încetarea măsurii arestării la domiciliu. În funcţie de evoluţia cazului în care edilul este parte, reprezentanţii Prefecturii Olt vor dispune alte măsuri.

Situaţia edilului Slatinei, Minel Prina, începe să se limpezească. Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis, marţi după-miază, Ordinul nr. 88/2015 prin care se constată suspendarea temporară din funcţie a primarului municipiului Slatina, implicat într-un dosar de corupţie instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie predecesorului său, actualul senator Darius Vâlcov.

“Având în vedere încheierea Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, comunicată Instituţiei Prefectului Olt în data de 30 martie, am luat decizia suspendării de drept a mandatului primarului municipiului Slatina, dl. Prina Minel Florin, până la încetarea măsurii arestării la domiciliu. Noi am făcut ce era în atribuţiile noastre, mai departe nu este treaba noastră. În funcţie de modul cum va evolua situaţia, vom dispune alte măsuri”, a declarat prefectul Silviu Neacşu.

Oficialul Guvernului în judeţul Olt a precizat că, la baza emiterii actului administrativ anterior menţionat, au stat prevederile Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 republicată - cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu cele ale Legii nr.255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale - cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Legii nr. 340/2004 republicată - cu modificările şi completările ulterioare, privind prefectul şi instituţia prefectului.

Secretarul Primăriei Slatina: "Joi desemnăm cine va prelua atribuţiile de primar"

Secretarul Primăriei Slatina, Mihai Idita, a precizat, la rândul său, că suspendarea temporară a edilului urbei urma oricum să fie lămurită oficial în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local ce fusese stabilită pentru joi – 2 aprilie.

“Este vorba despre o situaţie care va fi reglementată în cursul acestei săptămâni. Oricum, vreau să menţionez că cei doi videprimari aveau deja delegate anumite responsabilităţi, numai că rămăseseră o parte dintre atribuţii ce aparţineau strict doar primarului. Joi – 2 aprilie, va avea loc o şedinţă a Consiliului Local, la finalul căreia unul dintre viceprimari va prelua şi atribuţiile oficiale de primar pe această perioadă a suspendării primarului de drept. Vom vedea cum vor decurge lucrurile în acest caz”, a declarat Idita.

Reamintim că magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 15 martie, ca edilul Slatinei, Minel Prina, să fie arestat la domiciliu, măsură pe care au anunţat că o menţine şi de pe data de 25 martie, când au judecat contestaţia edilului. Prina este cercetat într-un caz de corupţie împreună cu senatorul PSD de Olt, Darius Vâlcov (predecesor la Primăria Slatinei, n.r.). Minel Prina mai are o condamnare mai veche prin care, în decembrie 2012, a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani închisoare cu suspendare tot pentru fapte de corupţie. Consilierii slătineni va trebui să decidă, joi, pe care dintre cei doi viceprimari îl vor numi "primar interimar" – pe Mihaela Stana sau pe Cristian Bircea.
 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Prefectura Olt, pusă în încurcătură de edilul Minel Prina, arestat la domiciliu. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu ce să facă: să-l suspende sau nu pe primar

 Minel Prina, edilul Slatinei, rămâne în arest la domiciliu, iar Lucian Şuşală – tot după gratii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite