Doi foşti candidaţi la primărie şi un consilier local din Slatina au trecut la ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Judeţeană ALDE Olt a prezentat noii membri ai partidului, preşedintele vorbind şi despre vehiculata scindare a ALDE în urma conflictelor dintre Tăriceanu şi Constantin.

Ceea ce din afara ALDE se vede ca o ruptură între co-preşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, din interior n-ar fi decât „ceva care nu funcţionează aşa cum trebuie între cei doi vicepreşedinţi“ şi care „sper să se rezolve în săptămânile viitoare şi să-şi vadă fiecare de treabă“, a precizat liderul ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă. Cât despre posibila plecare a deputatului de Olt alături de Daniel Constantin, într-un viitor proiect politic, Niţă a declarat: „Voi fi alături de cine va rămâne la partidul ALDE, consider că am făcut cu adevărat o echipă. Dacă noi ne alăturăm cu o persoană care vine cu mofturi...“, a fost reacţia parlamentarului oltean.

Bălaşa, Teleu, Cîrloganu, dar şi doi foşti PSD-işti, noi membri ALDE

Tot astăzi şefii organizaţiei ALDE au prezentat şi nou-veniţii în partid, membri cu acte în regulă: medicul Livia Teleu – candidat independent la fotoliul de primar al Slatinai, vara trecută; Marius Bălaşa – directorul Casei Corpului Didactic şi fost candidat al PNL la Primărie; Mihai Cîrloganu, proaspăt demisionar din PNL şi din funcţia de consilier local la Slatina; Ionuţ Tilică şi Silviu Pendiuc (ultimul, o vreme secretar al TSD Olt), excluşi din PSD „pe motive care nu ne-au fost prezentate“.

„N-am negociat funcţii, nu vin pentru funcţii sau să fie menţinuţi pe funcţii, cum s-a vehiculat, unii au renunţat la mandat, cum este cazul lui Mihai Cîrloganu“, au precizat şefii ALDE, menţionând că în perioada următoare se vor alătura alţi doi primari, după ce primarul de la Leleasca ar fi făcut pasul spre ALDE „cu sufletul, pentru că şi-ar pierde mandatul“. Liderul ALDE a confirmat de asemenea faptul că postul de subprefect a fost negociat de ALDE, dar că există ceva probleme „tehnice“, persoana propusă neavând încă statutul de funcţionar public.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite