Directorul colegiului unde a apărut suspiciunea de toxiinfecţie alimentară a demisionat. „E mai cuminte aşa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, prof. Christian Ionescu FOTO: A.M.
Directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, prof. Christian Ionescu FOTO: A.M.

Directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, unde a apărut suspiciunea că mai mulţi elevi au ajuns la spital cu simptome digestive din cauza mâncării servite la cantina şcolii, a demisionat.

Anunţul demisiei nu l-a făcut directorul, ci primarul municipiului, Emil Moţ, al cărui fiu învaţă la colegiul amintit. Primarul a anunţat, de altfel, miercuri, 25 mai, că i-a cerut şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean să facă în acest caz „o ancheta urgentă şi luarea celor mai drastice măsuri“.

„Apreciez gestul domnului director al Colegiului „Ion Minulescu”, Cristian Ionescu, care şi-a asumat vina şi a demisionat din funcţie. Dar ar trebui să se simtă şi unele dintre persoanele aflate în subordinea sa, oameni care nu şi-au făcut datoria fie din rea voinţă, fie din incompetenţă! A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noştri. În calitate de primar şi de părinte, susţin în continuare solicitarea ca autorităţile competente să continue controalele şi să găsească sursa contaminării de la cantina şcolii. De asemenea,  le reamintesc tuturor domnilor şi doamnelor directori cât şi administratorilor unităţilor de învăţământ, pentru că ei se ocupă direct de achizitiile publice ale şcolilor, că dacă au luat un examen, nu înseamnă că sunt de neatins, indiferent de conduită şi de ceea ce fac din poziţia de manager sau administrator! Reamintesc părinţilor şi profesorilor din municipiul Slatina că Primăria alocă anual unităţilor de învăţământ aproximativ 160 miliarde lei vechi pentru care directorii şi administratorii sunt direct responsabili de cheltuirea banilor publici“, a scris primarul Emil Moţ pe Facebook.

Contactat telefonic, directorul Christian Ionescu a declarat pentru „Adevărul“ că a simţit că asta se doreşte de fapt de la el, deşi încă nu este clară sursa care a dus la spitalizarea a 15 dintre elevii colegiului. 

„De dimineaţă mi-am dat demisia. Voiam întâi să primesc rezultatele de la analize şi apoi să anunţ“, a spus prof. Ionescu. Cât despre motive, directorul a declarat: „Vreau să fie binele şcolii înaintea binelui meu. (...) Până la urmă amenda aia (n. red. - DSVSA Olt a aplicat în urma controlului desfăşurat miercuri, 25 mai 2022, o amendă de 10.000 lei, dispunând de asemenea suspendarea temporară a activităţii) mi s-a părut nelalocul ei pentru ceea ce era la «Minulescu». Nu vreau să se ajungă la concluzia că toate lucrurile rele se petrec din cauza mea. Aşa că am preferat să mă retrag, e mai cuminte aşa şi uneori mai înţelept. (...) N-am ezitat niciodată să fac un pas înapoi atunci când  a fost nevoie. Eu am plecat şi din funcţia de inspector prin demisie, nu sunt un oportunist“, a adăugat prof. Ionescu.

Preavizul de 15 zile pe care directorul este obligat să-l asigure se încheie în 10 iunie, însă decizia de a-l elibera la acea dată, sau oricând până atunci, rămâne la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, a mai precizat directorul Christian Ionescu.

Reamintim că începând din după-amiaza zilei de marţi, 24 mai 2022, şi până miercuri, 25 mai, peste 20 de elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina au ajuns la Urgenţe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, acuzând dureri abdominale, vărsături, diaree, frisoane şi chiar febră. 15 elevi au fost internaţi, iar joi, 26 mai, s-au făcut primele externări, starea copiilor îmbunătăţindu-se încă din primele ore de la internare.

Mai multe instituţii au demarat anchete, DSVSA şi DSP prelevând probe de la cantina colegiului în care mănâncă, în medie, peste 250 de copii în fiecare zi, cei mai mulţi fiind copii din ciclul primar, care frecventează şi programul after-school.

Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina este cea mai mare şcoală din judeţ, având elevi începând cu grupa pregătitoare şi până la clasa a XII-a, fiind şcoala cea mai căutată din municipiu şi cu cele mai bune rezultate ale elevilor. Deocamdată nu există un răspuns clar cu privire la sursa problemelor digestive.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cazul suspiciunii de toxiinfecţie alimentară de la Colegiul din Slatina. Primele externări au fost făcute joi

DSVSA a suspendat activitatea cantinei Colegiului „Ion Minulescu“ Slatina. Peste 20 elevi au ajuns la spital

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite