De ziua lor, jandarmii olteni au impresionat prin exerciţii spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multă agitaţie la Slatina vineri - 30 martie, în jurul orelor prânzului, în faţa sediului Consiliului Judeţean. Circulaţia rutieră a fost total blocată pe o bandă, în vreme ce zeci de jandarmi au împânzit zona. Au urmat zgomote asurzitoare, bubuituri, fum, strigăte etc. Nu, nu a fost vorba despre o nouă tentativă de revoluţie, ci doar o prezentare a misiunilor jandarmilor care şi-au serbat ziua mai devreme, aceasta fiind stabil

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) a dat startul manifestărilor dedicate împlinirii a 162 de ani de la înfiinţarea acestei arme în jurul orelor 11.00, când, în sala de şedinţa a Consiliului Judeţean, au avut loc momentele oficiale. Astfel, au ţinut să îi felicite pentru eforturile lor preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, subprefectul Jenel Copilău, Otilia Chiriţă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt ş.a.m.d.
“Suntem într-un an electoral şi, la acest moment aniversar, vreau să vă spun că am încredere că veţi fi la datorie şi că vă veţi îndeplini responsabilităţile cu profesionalism. Aţi fost mereu alături de oameni când au avut nevoie, la inundaţii, iar acum – în iarna grea care tocmai a trecut, şi ştiu că veţi fi la datorie şi de acum înainte”, a declarat preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu. După discursuri s-au oferit diplome aniversare colaboratorilor instituţiei şi au fost anunţaţi angajaţii IJJ Olt recompensaţi prin ordin al Inspectoratului General al Jandarmeriei: trei ofiţeri şi şapte subofiţeri au primit “Mulţumiri”, mr. Emanuel Botan, plt.adj. Victor Nedelea şi plt.mj. Dorinel Neamţu au primit “Distincţia de serviciu pentru îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate”, iar plutonierul Aurel Ion Iordache a fost avansat înaintea expirării stagiului minim în grad. De asemenea, conducerea IJJ Olt a ţinut să-şi recompenseze, la rându-i, o parte dintre angajaţi cu “Mulţumiri” - opt ofiţeri, 1 maistru militar şi 27 de subofiţeri, cu “Felicitări” – trei ofiţeri şi 32 de subofiţeri, iar un ofiţer şi zece subofiţeri cu “Citare pe Ordinul de Zi pe Unitate”.

Jandarmii, “inspectaţi” de copii

Cele mai interesante şi mai apreciate momente au avut loc însă în stradă. Imediat după terminarea activităţilor festive, invitaţii au avut ocazia să vadă, alături de simpli trecători aflaţi întâmplător în zona Consiliului Judeţean în jurul orelor 12.00, o parte din dotarea tehnică şi militară a jandarmilor. Zeci de elevi de la mai multe şcoli generale din municipiu, însoţiţi de învăţătoare, au luat cu asalt mesele unde erau expuse armele şi celelalte obiecte din dotarea zilnică a jandarmilor. Indiferent că a fost vorba despre pistoale, arme mitralieră, binocluri, cătuşe, măşti de protecţie, bastoane, scuturi sau lansatoate de grenade, nimic nu a scăpat “inspecţiei” micuţilor, curioşi şi extaziaţi peste măsură de ce au putut vedea.

Pentru scurtă vreme, unii s-au crezut Chuck Norris...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Cireaşa de pe tort a fost reprezentată însă de exerciţiile “mascaţilor” din cadrul IJJ Olt şi simularea unei intervenţii în forţă cu prilejul unor demonstraţii care au degenerat în violenţe. Zgomote asurzitoare, bubuituri, cauciucuri incendiate în plină stradă, protestatari violenţi, fum, strigăte etc., nimic nu a lipsit din cadrul demonstranţiei jandarmilor, care au vrut să arate celor prezenţi că sunt în stare să stăpânească o situaţie critică dacă este cazul. La încheierea tuturor acţiunilor, eforturile jandarmilor au fost recompensate de întreaga asistenţă cu aplauze îndelungate.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite