Amenda primită de olteanul care și-a abandonat de două ori câinele. Povestea „vândută“ polițiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetățean al cărui animal a fost găsit pentru a doua oară, în câteva zile, nesupravegheat pe o stradă din municipiul Slatina (Olt), a primit în cele din urmă o amendă usturătoare. Deținătorul a încercat să scape de răspundere.

Câinele a fost plasat într-un adăpost din Slatina FOTO: IPJ Olt
Câinele a fost plasat într-un adăpost din Slatina FOTO: IPJ Olt

Câinele, care în cele din urmă a ajuns într-un adăpost din Slatina, a fost pentru prima dată găsit pe stradă cu 10 zile în urmă. 

La data de 19 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr ar fi abandonat un exemplar canin, pe o stradă din municipiul Slatina.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat tânărul, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Slatina, care ar fi abandonat exemplarul canin”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Slătineanul a scăpat inițial doar cu un avertisment, iar câinele i-a fost lăsat în grijă  „întrucât acesta a declarat că dorește să îl păstreze”, au precizat polițiștii.

Oamenii legii s-au lăsat convinși că de fapt câinele nu-i aparține bărbatului și că animalul „s-a luat după copil”.

Polițiștii i-au precizat în schimb tânărului că îi revin anumite obligații în noua situație, în calitate de deținător de animale, și a fost informat ce prevede Legea 205/2004. 

Animalul a ajuns în grija Asociației „Prietenii Noștri” FOTO: IPJ Olt
Animalul a ajuns în grija Asociației „Prietenii Noștri” FOTO: IPJ Olt

Ulterior, la data de 28 mai 2024, în urma unor imagini apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, polițiștii au văzut același exemplar canin pe o stradă din municipiul Slatina.

De această dată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 205/2004”, se mai menționează în comunicatul IPJ Olt.

De data aceasta deținătorul a motivat că animalul a plecat și că nu ar mai fi reușit să-i dea de urmă, însă polițiștii nu l-au mai crezut, amendându-l pentru că nu i-a purtat de grijă animalului de companie.

„Exemplarul canin a fost ridicat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și a fost plasat într-un adăpost din municipiul Slatina”, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite